Flexibel werken: deze 4 zaken zijn essentieel

Door Wilfred Stomp van B2Found - 17 december 2018
Reacties gesloten

Het Nieuwe Werken (HNW) wil zeggen dat we niet langer van 9 tot 5 op kantoor zitten, maar dat we hierin flexibel zijn: zo werken we in ons “kloffie” vanuit huis of zitten we met laptop en al in dat lekkere koffietentje. Als het aankomt op flexibel werken, zijn er een aantal zaken essentieel. In dit artikel geven wij 3 (of eigenlijk 4) voorbeelden van dat soort zaken.

Cloud werkplek

Een van de eerste zaken die essentieel is om flexibel te kunnen werken, is een zogenaamde cloud werkplek. Omnia Workspace is een goed voorbeeld van zo’n plek. Andere bekende voorbeelden van clouddiensten zijn Dropbox, Microsoft OneDrive, Apple iCloud en natuurlijk Google Drive. Werken in de cloud houdt in dat programma’s, documenten en gegevens vanaf elke locatie en op elk apparaat toegankelijk en te bereiken zijn, zolang je maar verbonden bent met het internet. Bovendien zijn deze bestanden eenvoudig te delen met anderen, waardoor je samen aan hetzelfde document kunt werken. Werken in de cloud is gebruiksvriendelijk én veilig. Dit zorgt ervoor dat mensen veel prettiger werken, minder fouten maken en productiever zijn. Eenvoud, toegankelijkheid en optimaal gebruiksgemak. Dat is waar werken in de cloud voor staat. Een werkplek die de medewerkers faciliteert, zodat ze meer bereiken en optimaal kunnen samenwerken: waar en wanneer ze maar willen.

adult-attractive-beautiful-935743

Skype voor Bedrijven

Een ander voorbeeld van een essentiële zaak als het aankomt op flexibel werken, is Skype voor Bedrijven. Dat is een platform van Microsoft, waarmee organisaties en medewerkers effectief kunnen communiceren en op zowel individueel als op groepsniveau kunnen werken. In deze app zijn alle communicatievormen geïntegreerd, zoals chatten, het delen van documenten, en telefonie en video conferencing. Een van de voordelen van Skype voor Bedrijven is dat het makkelijker wordt gemaakt om vergaderingen in te plannen. Dankzij telefonie en video conferencing, zijn medewerkers niet meer plaats- of tijdgebonden en dat bevordert het flexibele werken. Een ander voordeel van Skype voor Bedrijven is dat dankzij de chatfunctie het e-mailverkeer afneemt. Chatten stelt de medewerkers immers in staat om elkaar sneller en eenvoudiger te benaderen.

Basecamp en Trello

De laatste twee voorbeelden van zaken die essentieel zijn om flexibel te kunnen werken, zijn Basecamp en Trello. Beiden vallen onder de noemer “samenwerken” en gaan een stapje verder dan de welbekende gezamenlijke agenda. Met die eerste kun je heel eenvoudig met meerdere mensen aan een project werken. Zo kun je in Basecamp elkaar taken toewijzen, deadlines toevoegen en alles op projectbasis indelen. Trello geeft een visueel overzicht van waaraan gewerkt wordt en door wie. Tevens zorgt het ervoor dat je nooit meer overal rondslingerende post-its met to do’s tegenkomt.

Welke essentiële zaken om flexibel te kunnen werken weet jij nog meer?

Deel dit artikel met anderen
Wilfred Stomp - Eigenaar
Wilfred is de eigenaar van online marketing bureau 2Bfound. Zijn passie is het ondersteunen van uiteenlopende bedrijven en ondernemers om hun online zichtbaarheid te verbeteren, de conversies te verhogen en daarmee het rendement van bedrijven te verbeteren. 2Bfound, opgericht in 2006 en gevestigd in het historische centrum van Dordrecht, bedient met name klanten die zich bevinden in het mkb. Aan deze klanten biedt 2Bfound altijd oplossingen op maat op het gebied van: zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren, e-mailmarketing, social media marketing en conversie optimalisatie.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten