Flexwerken tot aan de vergaderruimte

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 28 november 2019
Reacties gesloten

De afgelopen jaren is flexwerken ontzettend populair geworden. Elke dag op een andere plek werken schijnt bevorderlijk te zijn voor je creativiteit. Je krijgt de kans om naast verschillende mensen te zitten, waardoor je contacten opbouwt met verschillende collega’s. Daarnaast is geen dag meer hetzelfde. Aan de andere kant blijft het ‘s ochtends wel ‘strijden’ voor een goede plek en moet je elke dag al je spullen meeslepen.

Flexwerken: wat is het?

De term flex komt van flexibel. Dit komt neer op flexibel werken. Dit is het in de kern ook. Met flexwerken of flexwerkplekken in een zogeheten kantoorjungle (open kantoor) heeft niemand een vaste werkplek. Dit houdt in dat je dus niet altijd bij je eigen team zit, met je favoriete collega’s, maar dat je ook vaak genoeg bij andere teams zit. Niemand heeft een vaste plaats en wie als eerste op kantoor komt, kan het eerste een plekje uitzoeken.

Ook in de vergaderruimte?

Niet alleen de werkplekken in een kantoor, maar ook de vergaderruimtes kunnen flexibel ingericht worden. De standaard opstelling van tafel, stoelen en tv of projectiescherm wordt langzaamaan verleden tijd. Vergaderruimtes kunnen namelijk ook gebruikt worden voor brainstorms, waarbij de muur volgehangen wordt met gekleurde post its en iedereen staat. De standup meeting heeft al een aantal jaar geleden zijn intrede gedaan, waarbij niemand zit, maar iedereen staat. 

Flexwerken beamer

Oplossing!

Vooral in drukke kantoren, waar veel vergaderd wordt, zijn de vergaderruimtes altijd overvol geboekt. Heb jij deze vervolgens nodig voor een presentatie, dan kan je er niet in. Ook daar is een flexibele oplossing voor. Met een mobiel projectiescherm kun je eigenlijk je presentatie overal houden. Je kunt het scherm eenvoudig verrijden, op de vloer of op een tafel neerzetten, uitrollen en je bent klaar! Zo kun je tijdens de lunch, naast het bureau van je collega’s, midden in kantoor en bedenk het maar zo gek presenteren waar je wilt!

Een mobiel projectiescherm werkt verder hetzelfde als een normaal projectiescherm. Het grootste voordeel is, is dat hij eenvoudig te verplaatsen en mee te nemen is, waardoor je hem overal kunt gebruiken. Naast een projectiescherm heb je uiteraard wel een beamer of dergelijke projector nodig én een laptop, tablet of telefoon om vanaf te projecteren!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten