Grenzeloze Liefde

Door Lucas Wensing van StartReady.com - 19 mei 2010
Reacties gesloten

Mijn dochter is verliefd. Op Piet. Nu is dat voor een vader altijd een pijnlijke boodschap, zeker wanneer de bakvis in kwestie niet ouder is dan drie jaar.Maar dat het object van haar tomeloze bewondering onze Amerikaanse COO betreft, maakt het niet eenvoudiger. Een geboren Vlaming, al vijftien jaar woonachtig in de VS, die zij tot op een week geleden alleen kende van onze wekelijkse webconferences. Toen hij vorige week in levenden lijve bij ons over de drempel stapte, werd hij met enthousiast gegil begroet als een oude familievriend. Waar zij normaal de kat uit de boom kijkt, of het beest zelfs uren daar laat liggen, vloog zij onze gast in de armen. Even bekend en vertrouwd als wanneer hij iedere zondag bij ons op de koffie was geweest.

Mijn dochter is onmiskenbaar een kind van de nieuwe generatie. Voor haar zijn tijd en plaats geen barrière om contacten te leggen. Zij vindt het niet meer dan normaal om over de PC te bellen, niet gehinderd door kostenposten of verbindingsproblemen. Dat er meer dan 7000 kilometer tussen haar en haar idool gelegen zijn, belemmert haar niet om te giechelen om zijn grapjes en schaamteloos te lonken met haar lange wimpers. En tja, dat het een zakelijke relatie betreft van haar oude vader is ook niet relevant. Social networking, weet je wel, met een natuurlijke overloop tussen zakelijk en privé. Onze woonkamer is net zo gemakkelijk mijn werkkamer, ook al werkt het wel wat effectiever als het kroost in diepe slaap verzonken is.

Alle nieuwe technologie stuit op behoudende reacties. De revolutie in de communicatietechnologie vormt daarop geen uitzondering. Hoe vaak wordt er niet beweerd dat het allemaal zo onpersoonlijk wordt? Dat we niet meer met elkaar praten, omdat we ons liever verstoppen achter chats en e-mails? Dat we elkaar niet meer tegenkomen, omdat een telefoontje zoveel sneller en gemakkelijker is? Deze week heeft mijn dochter weer eens het tegendeel bevestigd. Zij kende Piet al voordat ze hem ooit had ontmoet. De persoonlijke kennismaking was niet meer dan een natuurlijke voortzetting van de band die zij online met elkaar hadden opgebouwd. Natuurlijk, als vader ben ik van de troon gestoten. Maar als aanbieder van UC-oplossingen ben ik vervuld van trots en bevestigd in ons product. De mogelijkheden van Unified Communications zijn grenzeloos. Even grenzeloos als de eerste liefde van mijn dochter.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Vladstudio.com

Deel dit artikel met anderen
Lucas Wensing - CEO bij StartReady.com
Lucas Wensing is CEO en oprichter van StartReady en specialist op het gebied van Unified Communications-oplossingen gebaseerd op Microsoft Lync. Hij begon zijn loopbaan in 2000 bij ETX, waarna hij in 2002 bij Microsoft startte als Partner Technology Specialist en doorgroeide naar het Sales Solutions Management. In 2008 richtte Wensing met zijn businesspartner StartReady op, dat in vijf jaar uitgroeide tot een internationaal opererende onderneming die wereldwijd Lync-oplossingen aan mkb en Enterprises levert.
Zie zijn linkedin profiel voor meer informatie. U kunt hem ook volgen via twitter.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten