Groeien met je webshop: zo doe je dat

Reacties gesloten

Een eigen webshop hebben en ondernemen is leuk. Maar er komt ook veel bij kijken. Om een succes te maken van je webwinkel is namelijk veel nodig. Veelgenoemde uitdagingen zijn de hoeveelheid werk, de kleine marges en de concurrentie. Ook is het organiseren van de logistiek voor velen een nadeel. Ontdek hier hoe je kan groeien met je webshop door de logistiek uit te besteden.

Wat is fulfilment? 

Als klanten online een bestelling plaatsen, verwachten ze hun producten snel in huis te hebben. Het is voor webshopeigenaren daarom belangrijk dat je je logistieke proces goed hebt ingericht. Het gehele proces dat in werking wordt gesteld nadat een klant een order plaatst heet fulfilment.

Logistiek uitbesteden

Als beginnende webshop verkoop je misschien nog geen grote aantallen. Ook regel je alles zelf vanuit huis. Naarmate je shop groeit en er meer bestellingen worden geplaatst, kun je tijd en geld besparen door de logistiek uit te besteden aan een fulfilment center.

Bij fulfilment besteed je het volledige logistieke proces uit aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij beheren je voorraad en verwerken en verzenden orders. Dit levert een tijdsbesparing op waarbij je profiteert van lagere verzendkosten door volumeafspraken met bezorgers. Fulfilment uitbesteden is al rendabel vanaf 70 orders per maand. 

Fulfilment partner

Om de juiste fulfilment partner te vinden is het belangrijk dat je wensen en behoeften aansluiten bij de logistieke dienstverlener. De dienstverlening verschilt namelijk per bedrijf. Wil je bijvoorbeeld dat de klantenservice of de retourverwerking ook uit handen wordt genomen? Of ben je op zoek een internationale partner voor levering in het buitenland? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van fulfilment. 

Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de klant tevreden is met de levering. Het fulfilment van jouw onderneming moet dan ook op orde zijn. Kies daarom voor een betrouwbare logistieke partner om groei met je webshop te realiseren.

Groeien met je webshop

Gemiddeld bespaar je 750 uur per jaar met fulfilment. Een gespecialiseerd bedrijf is erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders te verwerken. Door het bundelen van volumes kunnen ze orders voordeliger verzenden. Door de logistiek van je webshop uit te besteden bespaar je daarom tijd en geld. Tijd die je in andere zaken kan steken zoals de marketing en sales om verkopen te stimuleren en zodoende te groeien met je webshop. 

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten