Haal meer rendement uit je opslagruimte

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 21 februari 2022
Reacties gesloten

Wanneer de zaken goed gaan kan het lastig zijn om aan de groeiende vraag naar je producten te voldoen. Een heikel punt vormt hierbij vaak de ruimte die je tot je beschikking hebt. Want of je nu sportschoenen of stofzuigers verkoopt, bij een toenemende vraag zul je toch meer opslagruimte nodig hebben. Een systeemvloer biedt een goede uitkomst wanneer je op korte termijn meer bedrijfsruimte wil realiseren. Verdeel een hoge opslaghal bijvoorbeeld in twee verdiepingen, of plaats een hele nieuwe magazijnruimte naast je bestaande pand.

De voordelen van systeemvloeren

Een systeemvloer is in vele opzichten perfect voor het aanleggen van nieuwe bedrijfsruimte. Allereerst is je nieuwe systeemvloer in een handomdraai gelegd. Dit komt doordat een systeemvloer bestaat uit voorgefabriceerde onderdelen. Doorgaans is dit een dragend skelet bestaande uit stevige metalen balken, met daaroverheen lichtere planken of panelen. Zulke vloersystemen zijn niet alleen in een mum van tijd gelegd, maar hebben ook als voordeel dat je ze in elke gewenste afmeting en vorm kunt samenstellen. En mocht je er na een aantal maanden achter komen dat je toch meer ruimte nodig hebt dan je aanvankelijk dacht, dan kun je altijd nog vierkante meters toevoegen aan je bestaande systeemvloer. Reden nummer drie om voor een systeemvloer te kiezen is dat deze nauwelijks sporen achterlaat bij installatie. In tegenstelling tot een conventionele vloer vereist een systeemvloer bijvoorbeeld geen betonnen funderingen, en hoef je ook geen muren af te breken voor het realiseren van een extra verdieping.

De vele toepassingen van een systeemvloer

De vele toepassingen van een systeemvloer

Systeemvloeren zijn met name in trek als onderdeel van magazijnruimtes. Er zijn echter een stuk meer toepassingen denkbaar voor deze vloeren. Zo kun je ook voor een evenement of tentoonstelling een tijdelijke hal laten opzetten. Een degelijke systeemvloer mag in zulke ruimtes vaak niet ontbreken. In combinatie met een tijdelijke bedrijfshal is een systeemvloer ook ideaal voor showrooms en winkelruimtes. En dan is er natuurlijk nog de interessante mogelijkheid om extra kantoorruimte te genereren met behulp van een systeemvloer. Doordat zich tussen de ribben van het vloerskelet holle ruimtes bevinden kan de nieuw te creëren ruimte vrij gemakkelijk van electriciteits- en internetkabels worden voorzien.

Stel de ideale systeemvloer samen voor jouw project

Een kantoorruimte met een vijftal bureaus erop vraagt natuurlijk wat anders van een vloer dan een hal vol met zakken potgrond. Om aan alle mogelijke wensen te voldoen zijn er tal van verschillende soorten systeemvloeren leverbaar. Een roostervloer bijvoorbeeld heeft een relatief hoog draagvermogen en is dus uitermate geschikt voor de opslag van zware spullen. Een vloer met sandwichpanelen biedt iets minder stevigheid, maar is prima geschikt voor het scheppen van kantoor- of winkelruimte. Een vlakke looplaag van houten of stalen platen dekt het ribbelpatroon af en zorgt dat de vloer lekker loopt. Waar je met sandwichpanelen misschien inboet op het draagvermogen, krijg je daar wel een lichtere vloer voor terug. Dit maakt zo’n vloer eigenlijk altijd de beste keuze voor het maken van een extra verdieping. TT-vloeren tot slot bestaan uit T-vormige elementen die naast elkaar gelegd worden. In feite zijn zulke vloeren een draagbalk en looplaag in een. TT-vloeren zijn perfect voor het overspannen van grote afstanden.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten