Het Nieuwe Samenwerken is online en autoloos

Door Haye Elgersma van Process2View - 16 oktober 2014
Reacties gesloten

autoIn mijn vorige blogs schreef ik over papierloos werken en kantoorloos samenwerken. Deze keer wil ik het hebben over je auto. Heeft de auto als statussymbool en als vervoermiddel nu zijn langste tijd gehad?

Geen auto geeft status
Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jonge hoogopgeleiden de auto links laten liggen. Ze vinden het niet nodig om zoveel geld te steken in iets wat je af en toe gebruikt. Liever gaan ze op zoek naar een goed alternatief of vervangend vervoer. Woon je in de stad dan is het hebben van een auto niet eens handig en in verhouding erg duur.

Veel jongeren reizen met het openbaar vervoer, huren een auto of delen de auto met anderen. In de meeste gevallen kun je per voet, fiets of scooter je eindbestemming prima bereizen in de stad. Ze vinden het zelfs cool om juist niet te beschikken over een auto. Het geeft je status als je juist geen auto hebt!

Het Nieuwe Samenwerken
Voor het werk is de auto als transportmiddel steeds minder vaak nodig. Mensen werken thuis of spreken ergens halverwege af. Er ontstaan veel nieuwe werkplekken waar je kunt werken en overleggen. Het Nieuwe Samenwerken zorgt ervoor dat mensen elkaar fysiek minder vaak hoeven te treffen. Ze delen hun informatie via het internet. Ze communiceren via chats met de smartphone. Ze beschikken over digitale werkomgevingen waar ze online samenwerken.

tabletOp afstand werken
De techniek is zo goed ontwikkeld dat het supersnel werkt en ons veel effectiever laat samenwerken dan voorheen. Samenwerken op afstand is de nieuwe toekomst. Geen heen en weer gereis met de auto, maar ‘gewoon’ virtueel overleggen. De Cloud geeft ons alles wat we nodig hebben om slimmer te kunnen samenwerken. De auto is passé, de Cloud is in!

Kun je echt niet zonder dan …?
Voor de keren dat je dan wel een auto nodig bent, kun je deze tijdelijk en flexibel huren. Er komen steeds meer bedrijven die auto’s op deze wijze aanbieden. Als we daar dan ook nog elektrische en straks waterstof auto’s voor inzetten dan reduceren we een flink deel van onze CO-2 uitstoot. Wil je nog goedkoper en slimmer deel dan een auto met een particulier. Via speciale tools kun je auto’s zoeken en aanbieden.

Lang leve de deeleconomie!

Deel dit artikel met anderen
Haye Elgersma - Mede-eigenaar
Haye Elgersma is mede-eigenaar van de software applicatie Process2View. Process2View biedt een digitale werkomgeving die professionals in staat stelt om zowel binnen, als met name buiten de eigen organisatie te kunnen samenwerken. "Een professioneel adviseur werkt in de de cloud, beheerst de samenwerkingsprojecten waaraan hij of zij leiding geeft volledig en is altijd op de hoogte van de stand van zaken in het project."
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten