Het nieuwe werken: 7 slimme printtips

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 1 augustus 2019
Reacties gesloten

Is het tijd om het printen goed aan te pakken? Geld te besparen én een steentje bij te dragen aan het milieu? Gebruik deze handige, slimme print tips dan om dat doel werkelijkheid te laten worden.

1. Koop je cartridges online

Nu kun je iedere keer dat je lege cartridges hebt naar de winkel gaan; maar online is het natuurlijk veel makkelijker om prijzen te vergelijken. Zo koop je de inktpatronen van HP online een stuk goedkoper dan in de winkel.

2. Sluit een print abonnement af

Al eens van een print abonnement gehoord? Super handig! Heb je een nieuwe HP printer, dan geeft deze direct een seintje naar het hoofdkantoor zodra de cartridges bijna leeg zijn. In reactie sturen zij de nieuwe cartridges naar je toe, inclusief retour doosjes voor de oude cartridges. Zo kun jij je cartridges direct vervangen, en bespaar je ook nog eens op de kosten.

3. Investeren in een goede printer

Goede printer

Hoewel een goedkope printer in eerste instantie interessant kan lijken, heeft een duurdere kwaliteitsprinter minder verbruikskosten; dit bespaart je natuurlijk flink wat op de lange termijn. Is de toner leeg? Dan kun je deze vervangen door een huismerk.

4. Print met huismerken

Hoewel merken je aanraden om alleen cartridges van hun merk aan te schaffen, zijn deze vaak een stuk duurder. Er zijn maar genoeg aanbieders die je allerlei interessante huismerken aanbieden die voor een lagere prijs dezelfde kwaliteit leveren.

5. Pas de standaard instellingen aan

Iedere printer werkt met standaard instellingen; en deze kun jij gewoon aanpassen. Print bijvoorbeeld standaard dubbelzijdig om papier te besparen (en je steentje bij te dragen aan het milieu), of print alleen in grijswaarden om te besparen op de aanschaf van dure kleurencartridges.

6. Maak een testafdruk

Moet er toch iets in kleur geprint worden? Maak dan eerst een testafdruk in grijswaarden. Mochten er foutjes in de lay-out van het document zitten dan kunnen deze nog aangepast worden voordat je op het gebruik van de kleurencartridge overgaat.

7.  Gebruik een inlogcode

Door iedereen een eigen inlogcode te geven weet je niet alleen precies wie er wat print (en vooral hoeveel en met welke regelmaat), maar zorg je er ook voor dat documenten niet onnodig dubbel afgedrukt worden of zomaar verloren gaan. Ideaal voor grote bedrijven waar veel geprint wordt en waar beveiligd printen belangrijk is.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten