Het Nieuwe Werken in de praktijk: Vertaalbureau Perfect

Door Jeroen Kunst van Vertaalbureau Perfect - 6 november 2012
2 Reacties

Het Nieuwe Werken in de praktijkLeuk dat Nieuwe Werken, mooi die theorieën en goed die nieuwe ideeën. Maar hoe werkt het nou in de praktijk? Waar werkt HNW, en hoe is het daar aangepakt? In de serie ‘HNW in de praktijk’ laten we organisaties aan het woord over hoe ze nieuwe manieren van werken en organiseren toepassen, en wat ze hiermee hebben bereikt. Dit tweede deel behandelt Vertaalbureau Perfect, in korte tijd uitgegroeid tot een van de grotere vertaalbureaus van ons land. Iets wat mede te danken is aan hun moderne visie op werken.

Een belangrijk onderdeel van deze visie is meer verantwoordelijkheid bij de medewerker neer te leggen. Zo is deze bij Vertaalbureau Perfect vrij om zijn eigen werktijden in te delen en werkomgeving in te richten. Het Nieuwe Werken biedt immers grote voordelen, waaronder vanuit huis kunnen werken. Enkele van onze vertalers die vanwege hun woonplaats genoodzaakt zijn vele uren te reizen om op kantoor te komen, werken dan ook fulltime vanuit huis. Mochten zij de behoefte voelen op kantoor te werken, dan zijn zij uiteraard van harte welkom. Wij waken er echter wel voor dat door te vaak thuiswerken de bedrijfscultuur verloren gaat en het bedrijf haar identiteit verliest. Om te voorkomen dat er niemand op kantoor werkt, dient er minimaal twee dagen van tevoren te worden aangevraagd of er thuis kan worden gewerkt.

Vernieuwend

Vertalen is geen heel spannend beroep. Je hebt een tekst en zet deze om naar een andere taal. Iets revolutionairs verzinnen om de vertaalmarkt op de kop te zetten is dus lastig. En omdat vertalen deels een gevoelskwestie blijft, zullen vertaalmachines het werk van de mens op korte termijn niet overnemen.

Reden waarom wij onze projectmanagers en vertalers als de grootste toegevoegde waarde van ons bedrijf zien. Een traditionele werkwijze kan medewerkers snel in de dagelijkse werksleur brengen, volgens ons een van de oorzaken waarom de groei van andere bedrijven blijft steken. Nog een reden waarom wij Het Nieuwe Werken in ons bedrijf hebben geïntroduceerd.

Vooruitstrevende technologieën

Met een zelf ontwikkeld online werksysteem bieden we medewerkers de mogelijkheid om vanuit alle mogelijke locaties te werken, mits er internet aanwezig is. Dit werksysteem hebben wij from scratch laten ontwikkelen, omdat de beschikbare systemen niet voldoende op vertalen waren afgestemd en derhalve niet aan onze wensen voldeden.

Hiernaast maken wij gebruik van instrumenten om de flexibiliteit van medewerkers te bevorderen. Daarbij valt te denken aan Google apps (onder meer Gmail en Google Agenda) en telefoondienst VoIP. Om bewerkte bestanden te openen en op te slaan, gebruiken we de cloud-oplossing Dropbox Premium. Alle instrumenten die ons helpen Het Nieuwe Werken in de praktijk uit te voeren.

De juiste synergie

Een voorbeeld van flexibiliteit ten top is de werkvakantie in Portugal die we in juni met het hele bedrijf hebben gehouden. Het begon met een grap om een week lang vanuit een exotische locatie te werken, maar was dit wel realiseerbaar? En belangrijker nog: wat zou het nut hiervan zijn? Al snel was duidelijk dat in de praktijk alles zou lukken: het werksysteem, de e-mail en de telefoon online beschikbaar hebben, vormde geen enkel probleem.

Maar veel belangrijker was de vraag: wat voor baat hebben we ervan? En waar veel werkgevers en managers geneigd zouden zijn geweest een dergelijke werkvakantie als onzin te bestempelen, stond Vertaalbureau Perfect er anders tegenover. Voor ons was een werkvakantie een goede vorm van een bonus. En naast het feit dat je met elkaar de behaalde bedrijfsresultaten kunt vieren, mag de teambuilding die uit een dergelijke vakantie voorvloeit niet worden onderschat.

Met de juiste synergie kun je als bedrijf immers grote stappen maken. De hechte band binnen het team van Vertaalbureau Perfect, die deze werkvakantie heeft opgeleverd, stelt ons in staat om groei te blijven realiseren. Tijdens de werkvakantie hebben we elkaar immers ook buiten werktijd goed leren kennen. En dat is volgens ons essentieel voor een optimale communicatie: weten wat er op persoonlijk vlak speelt bij collega’s.

Lees ook deel 1 uit de serie: Springest.

Oproep: wil je op HNWBlog ook graag meer vertellen hoe jouw organisatie Het Nieuwe Werken toepast en/of nieuwe innovatieve manieren van werken hanteert, en wat dit de organisatie heeft opgeleverd? Mail dan naar redactie’at’hetnieuwewerkenblog.nl.

Deel dit artikel met anderen
Jeroen Kunst - Online marketeer
Tijdens zijn studie Commerciële Economie wist Jeroen Kunst het zeker, hij moest en zou marketing gaan bedrijven. Sinds 2011 werkt hij als online marketeer bij Vertaalbureau Perfect in Enschede. De ambities van Vertaalbureau Perfect en die van Kunst gaan hand in hand, namelijk zo snel mogelijk doorgroeien naar de top. Hoe? Door een frisse wind te laten waaien in een traditionele markt (lees: Het Nieuwe Werken).
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!

2 reacties


    Sam zegt:

    Het was een superweek! Ik hoop dat er snel een nieuw artikel komt. Betekend een nieuwe bestemming 🙂

      Gast zegt:

      *betekent