Het Nieuwe Werken in een open werkomgeving

Reacties gesloten

open werkomgevingWerknemers willen graag hun eigen werk managen. Dit is mogelijk dankzij vrije en open werkplekken. De toegankelijke werkplekken in een open werkomgeving zorgen voor een gevoel van betrokkenheid bij de organisatie waar men werkzaam is. Het Nieuwe Werken werkt daarom prettiger in een open werkomgeving. Hoe kan er een open werkomgeving gecreëerd worden en wat is daarvoor nodig?

Het creëren van een open werkomgeving
In plaats van een kantoor in te richten met dichte wanden, kun je als werkgever ook de keuze maken voor een glaswand. Daarmee bevorder je als werkgever een open werksfeer en de communicatie tussen de medewerkers. Het heeft ook wel iets weg van transparant zijn. Je hoeft niet langer iets te verbergen.

Glazen wanden passen uitstekend bij het principe van Het Nieuwe Werken. Niet alleen flexibiliteit, maar ook transparantie neemt een belangrijke plaats in.

De voordelen van een open werkomgeving
Een open werkomgeving bevordert de sociale interactie binnen een organisatie. Niet alleen kennis wordt gedeeld met elkaar, ook is er meer betrokkenheid van werknemers door de sociale interactie. Op de lange termijn kan dat zelfs leiden tot de ontwikkeling van nieuw leiderschap.

De traditionele werkplek is allang niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is er vooral sprake van een flexibele werkplek. Naast deze open werkplekken, zijn er overal kluisjes te vinden waar werknemers hun spullen in kunnen opbergen. Vergaderruimtes en stilteruimtes zijn eveneens voorzien van glazen ruimtes. Dat zorgt voor een flexibele, open en interactieve werkomgeving.

8269956734_279511dee9_zEen open werkomgeving en je privacy
Je kunt je afvragen of er in een open werkomgeving nog wel plaats is voor privacy. Kun je je nog wel concentreren bij zoveel transparantie? De glazen wanden zorgen voor veel lichtinval, een open uitstraling en zorgen voor een prettige sfeer door het juiste gebruik van licht.

Zelfs met een glazen wand kun je nog een beschutte werkplek creëren, waardoor je je als werknemer niet alleen op je gemak voelt, maar ook de concentratie op je werk optimaal behouden blijft. Bovendien is het nieuwe werken juist bedoelt om af en toe even te pauzeren, zodat je ook probleemloos even op je telefoon kunt kijken.

Prettig werken
Zowel voor een werkgever als werknemer kan werken in een open werkomgeving prettig zijn. Glas zorgt namelijk voor een open sfeer waar in principe alles bespreekbaar is. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor privacy, want glaswanden kunnen geluiddicht worden gemaakt.

Het Nieuwe Werken in een open werkomgeving kan daarmee probleemloos worden gerealiseerd.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten