De term Het Nieuwe Werken heeft zijn langste tijd gehad? [Video]

In deze video nemen Dik Bijl en Marianne Sturman het tegen elkaar op over de stelling:

De term Het Nieuwe Werken heeft zijn langste tijd gehad.

Wat is uw mening?

Wat zijn uw gedachten over deze stelling? Deel deze hieronder met andere lezers!

YouTube voorvertoningsafbeelding
Deel dit artikel met anderen
Redactie - Redactie van Het Nieuwe Werken Blog
De redactie van Het Nieuwe Werken Blog bestaat uit diverse journalisten en (eind)redacteuren.
Blijf op de hoogte van de blog via onze gratis abonnementen.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!

6 reacties


    Sjoerd Feenstra zegt:

    Ik denk dat er twee kanten aan de term zitten en dat zie je vaker met een hype. Aan de ene kant opent het deuren door de belofte die het met zich meedraagt, aan de andere kant is het niet van de organisatie zelf. Een beetje het ‘not invented here’ syndroom. Mijn idee is dan ook: gebruik het om een opening te creeeren en maak met de organisatie zelf een vervolgtraject dat iedere naam kan hebben die ze willen, als ze het maar zelf hebben verzonnen.

    Sjoerd Feenstra zegt:

    Ik denk dat er twee kanten aan de term zitten en dat zie je vaker met een hype. Aan de ene kant opent het deuren door de belofte die het met zich meedraagt, aan de andere kant is het niet van de organisatie zelf. Een beetje het 'not invented here' syndroom. Mijn idee is dan ook: gebruik het om een opening te creeeren en maak met de organisatie zelf een vervolgtraject dat iedere naam kan hebben die ze willen, als ze het maar zelf hebben verzonnen.

    Karen Visser zegt:

    De pest met termen als ‘het nieuwe’ betekent vanzelf dat het door de tijd wordt ingehaald. Vroeger was ‘het jaar 2000’ toekomstmuziek, nu al tien jaar oud nieuws. Zelfde principe deed Microsoft besluiten Office geen jaartal meer te geven (Windows 97) maar een naam (Windows Vista). Ik zou eerder de kwalificatie slimmer werken aanhouden. Oneindig in tijd, positiever van karakter.

    Karen Visser zegt:

    De pest met termen als 'het nieuwe' betekent vanzelf dat het door de tijd wordt ingehaald. Vroeger was 'het jaar 2000' toekomstmuziek, nu al tien jaar oud nieuws. Zelfde principe deed Microsoft besluiten Office geen jaartal meer te geven (Windows 97) maar een naam (Windows Vista). Ik zou eerder de kwalificatie slimmer werken aanhouden. Oneindig in tijd, positiever van karakter.