Het Nieuwe Werken – Software kan het verschil maken

Reacties gesloten

Het Nieuwe Werken. Een moderne organisatie kan tegenwoordig niet meer zonder. Met name het inrichten van een werkomgeving brengt voor werkgevers extra spanning met zich mee. Kan een medewerker zijn werk veilig vanuit thuis verrichten? Hoe verloopt dan de communicatie met collega’s? Heeft de medewerker toegang tot alle relevante informatie? Wij spraken met OneBizz, leverancier van zakelijke business software, om te kijken welke rol software speelt bij Het Nieuwe Werken.

Meer bedrijven werken in de cloud

Het Nieuwe Werken in the cloudUit cijfers van het CBS blijkt dat drie op de tien bedrijven in 2014 al gebruik maakten van betaalde clouddiensten. Organisaties die daar nog geen gebruik van maakten gaven aan dat ze onvoldoende kennis hebben van de cloud. Andere redenen zijn hoge kosten en privacy. Nu, twee jaar verder, kunnen deze nadelen van tafel worden geveegd. Er is meer kennis over cloud computing en bovendien is het veiliger en, door de vele aanbieders, goedkoper dan ooit.

Om het werken in de cloud inzichtelijk te maken gebruikt Jeroen Ederveen (Marketing Manager, OneBizz) het voorbeeld van Purple Connect. Purple Connect is klant bij OneBizz en is gespecialiseerd in leadgeneratie voor bedrijven in de ICT branche. Voorheen gebruikte zij aparte softwareprogramma’s voor facturatie, verlofdagen, CRM én stonden alle documenten van medewerkers op de lokale schijven van laptops. “Door het gebruik van cloud software is alles gedekt in één oplossing en overal te benaderen vanuit de cloud en kan ik dus overal mijn documenten benaderen”, aldus Maarten IJkelenstam (Directeur, Purple Connect).

Werken waar en wanneer je maar wil mogelijk maken

Een van de grote voordelen van Het Nieuwe Werken is dat er geen vaste werkplek meer nodig is. Een medewerker kan tegenwoordig dus prima vanuit thuis of zelfs vanuit een shared office vanuit zijn woonplaats werken. Hierdoor ontstaat voor de medewerker een betere balans tussen werk en privé.

thuiswerken 2Voor werkgevers brengt dit echter problemen met zich mee want hoe zorg je ervoor dat een flexibele werkplek goed is ingericht. Jeroen Ederveen legt uit: “Juist een online beschikbaar alles-in-één softwarepakket maakt het plaatsonafhankelijk werken mogelijk. Als Microsoft Office 365, CRM én ERP naadloos zijn geïntegreerd, kunnen bijvoorbeeld documenten gemakkelijker worden opgeslagen en hoeven gegevens nooit dubbel worden ingevoerd.” De specialisten van Purple Connect voeren vaak werkzaamheden uit op locatie bij de klant. Hierdoor is er grote mate van bereikbaarheid van de software nodig. Met deze mogelijkheden word het thuiswerken of op locatie werken zeker in de zakelijke dienstverlening aantrekkelijker gemaakt.

Online samenwerken is het nieuwe samenwerken

Een andere probleem voor het Nieuwe Werken is dat het lastiger is om in contact te komen met collega’s. Werken ze vandaag vanuit thuis of zitten ze op de 1e verdieping? Ook daar zijn tegenwoordig handige oplossingen voor. “Bij OneBizz brengen we alle communicatiekanalen samen in één overzichtelijke portal. E-mailverkeer, telefonie, online vergaderen en zelfs social media. Door het samen te brengen maken wij het medewerkers gemakkelijker om contact met elkaar op te nemen.”

Met name het thuiswerken moet vlekkeloos kunnen verlopen. De adoptie van Het Nieuwe Werken valt of staat dus met een gedegen bedrijfssoftware. Heb je ervaring met het thuiswerken of ideeën over hoe het anders zou kunnen? Laat het dan in onderstaande reactie weten.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten