Hoe flexibel werkende werknemers nog meer kunnen bijdragen aan het bedrijfsresultaat.

Door Koen De Wit van Flexas - 5 oktober 2016
Reacties gesloten

Het exacte aantal mensen dat het nieuwe werken omarmt en daadwerkelijk toepast is nog onduidelijk. Onder andere omdat niet iedereen dezelfde definitie van Het Nieuwe Werken hanteert. De schattingen lopen uiteen van 10 à 20 procent tot een shockerende 90 procent van de beroepsbevolking. Bij die 90 procent dient overigens wel de kanttekening gemaakt te worden dat plaatsonafhankelijk en tijdsonafhankelijk hier losgekoppeld zijn. Dit terwijl het echte nieuwe werken zowel flexibel in tijd als in werkplek is.

Werkgevers en HNW

Naast de grote hoeveelheid werkgevers die Het Nieuwe Werken omarmen zijn er tot op de dag van vandaag nog genoeg tegenstanders. Met name werkgevers binnen het midden- en kleinbedrijf kunnen soms erg sceptisch zijn. Op veel plekken heerst een echte kantoor mentaliteit. Want werken, dat doe je toch gewoon op kantoor? Werkgevers en managers kunnen zich vaak niet anders voorstellen dan dat je op kantoor werkt. Toch zijn er veel voordelen aan flexibel werken. Met name op het gebied van netwerken, sales en effectiviteit.

Afbeelding1

Netwerk en sales voordelen

Flexibel werken in tijd en locatie betekent niet altijd thuiswerken. Sterker nog, vaak is thuis niet de meest ideale omgeving om te werken. Er zijn echter tal van andere mogelijkheden die juist wel veel bij kunnen dragen. Denk hierbij aan flexwerkplekken in coworking spaces. Dat zijn werkelijk ideale werkomgevingen om te flexwerken. Bij koffiecorners en gezamenlijke ruimtes zoals de lunchruimte, kun je uitstekend netwerken en nieuwe zakenrelaties leren kennen. Hierdoor kun je direct je netwerk uitbreiden en op lange termijn ook meer van je producten of diensten verkopen.

Voor sales medewerkers is het helemaal ideaal. Zij kunnen tussen hun afspraken doorwerken in een coworking space, daar nieuwe contacten opdoen en zo hun product of dienst nog eenvoudiger verkopen. Veel laagdrempeliger dan contact leggen in een coworking space kan bijna niet.

Wanneer is de flexplek handig?

Woon je ver van kantoor en wil je graag één of meer dagen de rit naar kantoor uitsparen? Dan kun je overwegen om een flexibele werkplek te huren bij een coworking space in de buurt. De bespaarde reistijd kan hierdoor effectief besteedt worden. Het is ook mogelijk om in een coworking space te gaan werken voor en/of na een afspraak. Woon je in utrecht, werk je in Eindhoven, maar heb je een afspraak op schiphol? Zoek dan een kantoorruimte op schiphol of in Utrecht (met coworking space). Dat is effectiever, want je hoeft niet meer naar Eindhoven.

Voordeel voor werkgever en werknemer

Het voordeel van een flexibele werklocatie lijkt vrij duidelijk. Het is voor organisaties ook steeds makkelijker om werknemers hierin te faciliteren. Er zijn namelijk diverse aanbieders van kantoorruimte die een flexibel abonnement, strippenkaart of iets vergelijkbaars aanbieden. De meeste van deze verhuurders hebben een locatie in meerdere steden. Hierdoor kunnen werknemers in een vergelijkbare vertrouwde omgeving heerlijk werken, reistijd besparen en nieuwe contacten opdoen.

Deel dit artikel met anderen
Koen De Wit - Online marketing en communicatie
Koen de Wit is oprichter van On Mind en mede verantwoordelijk voor online marketing en communicatie bij online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl. Na zijn studie corporate communications aan de UvA is hij vooral actief geweest in online marketing. Door zijn werk voor Flexas.nl is hij meer en meer geïnteresseerd geraakt in het nieuwe werken en hoe dit gefaciliteerd kan worden door de juiste kantoorruimte.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten