Hoe houd jij je voorraad georganiseerd? Hier 3 tips

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 2 maart 2022
Reacties gesloten

Heb je een eigen onderneming waarbij je producten verkoopt? Dan heb je waarschijnlijk te maken met voorraden. Op het moment dat jij heel veel verschillende soorten producten aanbiedt, kan je er tegenaan lopen dat je geen overzicht meer hebt in de voorraad. Dat is jammer, want een georganiseerde voorraad zorgt ervoor dat je sneller bestellingen bij elkaar kan pakken. Kan je wel wat tips gebruiken voor het georganiseerd houden van jouw voorraden? Blijf dan hieronder verder lezen voor meer informatie. 

Stellingkasten gebruiken

Het beste dat jij voor jouw voorraad kan doen, is het aanschaffen van stellingkasten. Stellingkasten nemen niet veel ruimte in beslag, maar geven jou genoeg ruimte om de voorraden op te slaan. Er zijn allerlei stellingkasten waar je uit kan kiezen. Als je zware producten willen opbergen, dan kan je het beste kiezen voor een zware stellingkast. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de stellingkast het gewicht aan kan.

Het fijne aan stellingkasten is dat je elk product een naam kan geven door bijvoorbeeld kleine naambordjes te maken. Zo kan je ervoor zorgen dat de voorraad op een goede manier wordt georganiseerd. Je kan overigens verschillende dingen op een stellingkast leggen. Wees vooral lekker creatief.

Dozen gebruiken

Dozen gebruiken

Een andere manier om jouw voorraden georganiseerd te houden, is door gebruik te maken van dozen. Er zijn allerlei soorten dozen beschikbaar. Je kan er zelfs voor kiezen om een doos op maat te laten maken. Het is mogelijk om dozen te combineren met de stellingkasten. Het voordeel hiervan is dat je de naam van het product in de doos kan noteren op de doos zelf.

Heb je producten in hele grote hoeveelheden? Dan kan je bijvoorbeeld een palletdoos gebruiken. Ook hiervoor geldt dat er allerlei soorten en formaten beschikbaar zijn. Zo kan je de voorraad van bepaalde producten makkelijk opbergen door de producten in grote palletdozen te plaatsen.

Vaste plek gebruiken

Op het moment dat je een beginnende ondernemer bent, is de kans groot dat je nog producten in jouw woning hebt liggen. Misschien heb je zelfs al een werkplek waar ook nog producten worden opgeslagen. Dit is helemaal niet bevorderlijk, want zo heb je totaal geen overzicht van alle producten die je nog hebt liggen.

Het is dus verstandig om alle voorraden op één vaste plek neer te leggen. Op die manier ben je er zeker van dat je alle producten bij elkaar hebt liggen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je een bestelling hebt waarbij een aantal producten toch nog thuis blijken te liggen. Het is altijd beter om te investeren in een goede werkplek. Je zal merken dat je daar echt veel voordelen uit kan halen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten