Hoe je als ondernemer altijd bereikbaar blijft

Door Danny Bijl van - 15 januari 2021
Reacties gesloten

Altijd en overal bereikbaar zijn, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Toch wordt het vaak wel verwacht van je als je ondernemer bent. Er wordt namelijk verwacht dat we binnen een bepaalde tijd een antwoord klaar hebben, het liefst zo snel mogelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je als ondernemer altijd goed bereikbaar blijft? Wij geven je tips in dit artikel.

Uitbesteden

Heb je het zelf ontzettend druk en heb je eigenlijk niet de tijd om continu telefoontjes op te nemen en vragen te beantwoorden? Dat is helemaal begrijpelijk. Het is daarom een goede optie om dit uit te besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een telefoonservice. Deze telefoonservice vangt de gesprekken na een tijdje op en maakt dan actiepunten. Dit wordt dan doorgezet naar jou als ondernemer, zodat jij op de hoogte bent van de oproepen. Hierna kun je zelf bepalen wanneer je deze mensen terugbelt. Dit zou je kunnen doen op bijvoorbeeld volgorde van prioriteit.

WhatsApp

Steeds meer bedrijven maken gebruik van WhatsApp als communicatiemiddel. Dit is dan ook zeker een aanrader, want WhatsApp is ontzettend makkelijk te gebruiken. Iemand kan heel gemakkelijk een bericht sturen of vraag stellen en jij kunt deze beantwoorden wanneer je wilt. WhatsApp is een hele snelle manier van communicatie. Geen lange telefoongesprekken, maar gewoon even via wat contact via WhatsApp iets oplossen. Dat is voor ondernemers natuurlijk ideaal, want zo houd je genoeg tijd over voor andere taken. Om WhatsApp te gebruiken, heb je uiteraard wel een goede telefoon nodig. Het is naast het bellen belangrijk dat je op een snelle en simpele manier berichtjes kunt beantwoorden. Hiervoor is het noodzakelijk om een telefoon te hebben waarmee je dit zonder problemen kunt doen.

iPhone XR

Om snel berichten te kunnen beantwoorden via bijvoorbeeld WhatsApp, is het verstandig om in het bezit te zijn van een goede, snelle telefoon. Wanneer je bezit over een goede telefoon wordt het namelijk meer toegankelijk om even snel ergens op te reageren. Als je nog op zoek bent naar een geschikte telefoon, kijk dan eens naar de iPhone Xr. Deze iPhone is krachtig, snel en heeft een goede batterij. Je kunt dit toestel dus zonder problemen een dag intensief gebruiken en allerlei berichtjes sturen, zonder dat je na een korte tijd al met een lege batterij komt te zitten. Naast alle functionaliteiten staat de iPhone natuurlijk ook bekend om het mooie design en het gebruiksgemak.

Website

Een middel om goed bereikbaar te blijven als ondernemer is de website. Zorg er daarom voor dat je door middel van de website goed bereikbaar blijft. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een chat of contactformulier. Zo kunnen mensen gemakkelijk berichten sturen of vragen stellen. Een website is voor iedereen toegankelijk en dus een makkelijke manier van communicatie. Als ondernemer kun je de berichten en vragen van de website regelmatig checken en deze beantwoorden wanneer je tijd hebt.

Social media

Bereikbaar blijven social meida

Social media is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Het is als ondernemer daarom ook goed om hierop in te spelen. Maak social media pagina’s aan voor jouw onderneming. Hierbij kun je denken aan social media kanalen als Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Op hoe meer kanalen je bereikbaar bent, hoe beter. Social media is namelijk een makkelijke en snelle manier van communiceren. Wanneer jij hier gebruik van maakt kunnen mensen gemakkelijk in contact met jouw bedrijf komen. Het is ontzettend toegankelijk en je kunt mensen binnen no time voorzien van een antwoord.   

Het is als ondernemer natuurlijk niet makkelijk om continu bereikbaar te blijven. Het liefst willen mensen namelijk na een paar uur al antwoord hebben. Dit is uiteraard niet altijd mogelijk, want je hebt als ondernemer nog genoeg andere dingen om rekening mee te houden. Probeer daarom een bepaalde tijd per dag te besteden aan het beantwoorden van berichten/vragen. Door dit een beetje te plannen, weet je precies hoeveel tijd je nog over hebt om andere taken uit te voeren. Door te plannen kun je veel stress voorkomen.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten