Hoe je meerdere schermen op je laptop kunt aansluiten voor een productievere werkdag

Door Danny Bijl van - 6 maart 2023
Reacties gesloten

Als je ooit het maximale uit je laptop hebt willen halen door meerdere schermen aan te sluiten, dan heb je geluk! Nu laptops krachtiger worden dan ooit, is het gemakkelijker dan ooit om meerdere schermen aan te sluiten en op twee of meer monitoren tegelijk te werken. In deze blog bespreken we enkele van de verschillende manieren waarop je meerdere schermen op je laptop kunt aansluiten en welk docking station voor jou misschien het beste is.

Aansluitmogelijkheden

Het eerste wat je moet doen is uitzoeken welk type aansluiting je laptop kan ondersteunen. Veel moderne laptops zijn voorzien van HDMI-poorten, USB-C-poorten, of beide. Je zult ook willen controleren of je laptop extra beeldschermpoorten heeft, zoals DVI of DisplayPort. Deze aansluitingen maken hogere resoluties en vernieuwingsfrequenties mogelijk dan HDMI, waardoor ze ideaal zijn voor gamen of het bekijken van films op meerdere schermen. Als je eenmaal weet welk type aansluiting je laptop ondersteunt, kun je kiezen uit verschillende opties voor het aansluiten van meerdere schermen.

HDMI Splitter

Als al je monitoren een HDMI-poort hebben, dan kan het gebruik van een HDMI-splitter een goede optie voor je zijn. Dit apparaat neemt één ingangssignaal van je laptop en splitst het in twee afzonderlijke signalen die tegelijkertijd naar twee verschillende beeldschermen kunnen worden gestuurd. Alles wat je nodig hebt, is een HDMI kabel en de splitter zelf; er zijn geen extra stroomkabels nodig. Het enige nadeel is dat beide beeldschermen dezelfde resolutie en vernieuwingsfrequentie moeten hebben, omdat het signaal van je laptop niet wordt opgesplitst in afzonderlijke signalen, zoals bij een speciale videokaart oplossing. 

Docking stations

Docking stations

Een andere populaire optie is het gebruik van een speciaal docking station, zoals HP’s Thunderbolt Dock G2 of Dell’s WD19TB dock. Deze docking stations zijn speciaal ontworpen om meerdere monitoren en randapparatuur rechtstreeks op je laptop aan te sluiten met slechts één kabelaansluiting, geen warrige draden nodig! Ze bieden veel meer flexibiliteit dan een HDMI-splitter omdat ze individuele ingangen hebben voor elke monitor en aparte aansluitingen voor externe harde schijven en andere randapparatuur, zoals toetsenborden of muizen. Vind een groot aanbod aan docking station op Azerty.nl.

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige manier om twee monitoren aan te sluiten via een HDMI-splitter of op zoek bent naar volledige connectiviteit met een docking station. Er zijn genoeg opties beschikbaar als het gaat om het aansluiten van meerdere schermen op je laptop. Met zoveel keuzemogelijkheden maakt het niet uit of je gewoon je productiviteit op je werk wilt verbeteren of thuis een gaming installatie wilt opzetten, er is zeker iets wat perfect past bij je behoeften! Kijk voor meer producten bij Azerty.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten