Hoe kan jij profiteren van een lage rente op een zakelijke lening?

Reacties gesloten

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die een zakelijke lening afsluiten. Dit is op zich niet bijzonder, want zo’n lening is voor diverse doeleinden te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld zakelijk geld lenen om nieuwe machines of voertuigen voor jouw onderneming aan te schaffen. Ook kun je het geld gebruiken om te investeren in een nieuw bedrijfspand of uitbreiding van het huidige pand. Wil je een zakelijke lening afsluiten? Dan betaal je hier rente over en maandelijks los je een bedrag af. Is de rente op dit moment laag? Dan kun jij hiervan profiteren. Wij vertellen je in deze tekst wat in dat geval jouw mogelijkheden zijn met betrekking tot een zakelijke lening.

Nieuwe zakelijke lening afsluiten

Wil je een lening afsluiten bij een geldverstrekker? Dan betaal je hier altijd rente over. Dit is niet alleen bij een persoonlijke lening het geval, maar ook bij een zakelijke lening. Deze rente maakt het voor kredietverstrekkers interessant om jou zakelijk geld te lenen. Toch betaal je niet altijd dezelfde rente bij een zakelijke lening. Het ligt er maar net aan hoe de rentestanden op dat moment zijn en bij welke kredietverstrekker je leent.

Bij een hoge rentestand is het niet interessant om een zakelijke lening af te sluiten. Waarom niet? Omdat je de gehele looptijd van de lening te maken krijgt met deze rente. Wanneer jij een zakelijke lening afsluit, staat de rente namelijk meestal vast. Je betaalt hierdoor altijd een hoge rente, zelfs wanneer de rentestand tussentijds daalt. Is er momenteel sprake van een lage rente? Dan is het een ideaal moment om een zakelijke lening af te sluiten. Je zet de rente ook dan immers vast, waardoor jij tijdens jouw gehele lening profiteert van de lage rente.

Huidige lening oversluiten

Heb je reeds een zakelijke lening lopen? Dan kan het zijn dat de rente over jouw lening minder gunstig is dan de huidige rentestand. In dat geval betaal je onnodig veel. Wil je minder rente over een bedrijfslening betalen? Bekijk dan of jij jouw zakelijke lening over kunt sluiten. Oversluiten betekent dat je de lening onderbrengt bij een andere geldverstrekker. Wanneer je dit doet, betaal je vaak een boete aan de huidige geldverstrekker. Zij lopen immers inkomsten mis en dat dien jij te compenseren. Ondanks de boete kan het herfinancieren van je lening nog steeds interessant zijn. Zo kost de boete jou mogelijk minder dan de besparing die oversluiten jou aan het einde van de rit oplevert. 

Vergelijk leningen om de laagste rente te vinden

Wanneer de rente over leningen momenteel laag ligt, besluit jij mogelijk een lening af te sluiten. Er zijn ondernemers die dit doen bij de eerste de beste aanbieder die zij tegenkomen. In dat geval weet je nooit zeker of je de laagste rente hebt. De meeste kredietverstrekkers hanteren namelijk verschillende rentes over zakelijke leningen. Wil je verzekerd zijn van de laagste rente? Vergelijk de voorwaarden van zakelijke leningen dan altijd met elkaar. Hier kun je tegenwoordig verschillende tools voor gebruiken. Dankzij zo’n vergelijking slaag jij erin de zakelijke lening met de laagste rente te vinden.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten