Hoe krijg je je webshop online?

Reacties gesloten

Wil je een webshop beginnen, dan komt er veel op je af. Een stap waar niet veel mensen vooraf over nadenken, is het online krijgen van de shop. Hier heb je een hostingbedrijf voor nodig, en een zorgvuldige keuze op dit gebied kan veel problemen voorkomen.

Ze zijn allemaal verschillend

Het ene hostingbedrijf is het andere niet. Dat heeft te maken met zaken als kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook met de expertise van het betreffende bedrijf. Je doet er goed aan om een hostingbedrijf altijd goed te onderzoeken voor je er mee in zee gaat. Vraag eens aan andere ondernemers of zij ervaring hebben met de betreffende partij, en of de samenwerking naar wens verloopt. Informeer naar het aantal storingen of andere problemen dat zij hebben ervaren, en hoe goed en hoe snel deze zijn opgelost. Is het bedrijf goed bereikbaar, ook buiten kantooruren? Jouw winkel draait tenslotte 24 uur per dag, en dus wil je dat eventuele problemen altijd snel opgelost kunnen worden. Hoor je over een bepaalde partij te weinig positieve verhalen, dan is dat een goede reden om niet met hen een samenwerking aan te gaan. Je wilt tenslotte dat je webwinkel altijd goed bereikbaar is, en daar heb je goede webshop hosting voor nodig.

Past de hosting bij jou?

Heb je eenmaal een hostingbedrijf gevonden dat jou goed en betrouwbaar lijkt, informeer dan bij hen of zij ervaring hebben met, en ingericht zijn op, de software die je gebruikt om jouw webwinkel te runnen. De meeste hostingbedrijven die zich specifiek richten op webshops hebben ervaring met de grootste softwarepakketten op dit gebied, en dus zal bijvoorbeeld Magento hosting in de meeste gevallen geen probleem zijn. Bespreek dit echter wel vooraf. Kiezen voor een host die ervaring heeft met bepaalde software, betekent kiezen voor een host die hier ook zijn servers op heeft ingericht. Daarnaast kan het hostingbedrijf je in veel gevallen ook ondersteuning geven als er iets niet helemaal loopt zoals je zou willen, als zij zelf de software kennen. Neem de tijd om de voor jou ideale hostingpartner te vinden, en ga niet met de eerste de beste of de goedkoopste in zee. Je hostingbedrijf is als het ware de verhuurder van je winkelpand, de partij die ervoor moet zorgen dat de basis in orde is en jij je handen vrij hebt om de winkel te runnen. Door op dit gebied een zorgvuldige keuze te maken, verhoog je de kans op succes van je winkel aanzienlijk.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten