Hoe kun je een webhost kiezen?

Door Danny Bijl van - 15 augustus 2022
Reacties gesloten

Tegenwoordig zijn snelle doorlooptijden en 24/7 winkelen enorm belangrijk. Daarom is de website van een bedrijf een van de meest cruciale interfaces met klanten. Als je site niet beschikbaar is, is de kans groot dat je direct geld verliest. Ook heeft je reputatie hieronder te lijden. Dit risico wil je daarom zo klein mogelijk houden, waaraan het kiezen van de juiste webhost een grote bijdrage levert. In dit artikel vind je een paar tips die je moet gebruiken bij het selecteren van een webhostingbedrijf voor je website!

Bekijk de garanties

Een webhost met veel ervaring en kennis garandeert de klanten een specifiek niveau van uptime, wat staat voor het aantal dagen dat de site niet beschikbaar is. Je wilt over het algemeen 99,99 procent uptime-garanties, maar eigenlijk nog meer als je de webhosting gebruikt voor bedrijfskritieke applicaties. Let dus op de garanties van het webhostingbedrijf voordat je een abonnement afsluit!

Zorg ervoor dat het biedt wat je nodig hebt

Zorg ervoor dat het biedt wat je nodig hebt

Je moet er bovendien eerst voor zorgen dat de webhost die je op het oog hebt alle services en technologieën biedt die je nodig hebt voor je website. Zo moeten ze bijvoorbeeld het contentmanagentsysteem kennen dat je gebruikt, maar ze moeten ook de juiste database behandelen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een webhostingbedrijf dat ervaring heeft met het hosten van de systemen waar je site gebruik van maakt.

Registreer je domein ergens anders

Over het algemeen is het verstandig om je domeinnaam niet bij je webhost te registeren, al is dit vaak wel mogelijk. Door dit bij een ander bedrijf te doen, heb je de volledige controle over de registratie. Dit is vooral handig als je je hosts moet verplaatsen omdat je bijvoorbeeld overstapt naar web hosting van Cloud 86. Wanneer je ervoor kiest om je webhost je domeinnaam te laten registeren, registreren ze vaak de details bij het hostingbedrijf. Je komt hierdoor vast te zitten als je snel wilt verhuizen.

Ga voor service en reputatie

Je wilt misschien niet al te veel geld uitgeven aan je webhosting, maar toch is het verstandig om niet te kiezen op basis van de kosten. Je moet juist gaan voor service en reputatie. Door dit te doen, weet je zeker dat je een goede ervaring hebt bij het webhostingbedrijf waarvoor je gekozen hebt. Daarom moet je goed onderzoek doen en lees ook de beoordelingen van andere klanten, zo weet je zeker dat de service en reputatie van de webhost naar behoren is.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten