Hoe maak je jouw kantoor aangenamer?

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 13 februari 2020
Reacties gesloten

Wanneer je iedere dag op kantoor werkt, is het belangrijk dat deze werkplek als een tweede thuis aanvoelt. Door de ruimte goed in te richten creëer je een plek die uitnodigend, praktisch en stimulerend is. Wil je jouw kantoor aangenamer maken? Hier vind je een aantal handige tips.

Genoeg verlichting

Voldoende licht stimuleert je concentratie en zorgt ervoor dat je stemming beter is. Vervang oude tl-buizen voor sfeervolle spots en hanglampen. Deze ogen huiselijker en ook warmer. Maak daarnaast optimaal gebruik van het natuurlijk daglicht op kantoor. Plaats je bureau voor een groot raam zodat je de hele dag zonnestralen vangt. Werk je in het hart van de zomer? Vergeet dan niet om zonwering te installeren. Een elektrisch zonnescherm houdt veel hitte tegen en zorgt voor een aangename werkomgeving.

Creëer een echte kantoortuin

Creëer een echte kantoortuin

Bij een kantoortuin denk je waarschijnlijk aan een grote ruimte met ontzettend veel bureaus. Dat is niet de enige tuin die je op kantoor kan maken. Transformeer je werkruimte in een groene oase door allerlei soorten planten naar binnen te halen. Verticaal tuinieren is helemaal in, dus hang potten aan de muur en vul ze met vetplantjes, cactussen of mooie hangplanten. Grote kamerplanten zijn ook onmisbaar, net als een bloemetje op je bureau. Deze planten zorgen voor meer levendigheid en een goede luchtkwaliteit.

Hang kunst aan de muren

Is creativiteit belangrijk in jouw werk? Dan is kunst onmisbaar op kantoor. Mooie kunstwerken geven je werkruimte veel sfeer, maar prikkelen ook je hersenen. Laat je inspireren door een bijzonder schilderij, hang motiverende posters op of versier de gangen van je kantoor met mooie beelden. Maak het alleen niet te bont. Kies voor enkele blikvangers die een centrale plek krijgen en houd het verder rustig op het gebied van accessoires en aankleding.

Ga voor kleur

Een kantoor gevuld met grijze, witte en zwarte meubelstukken is voor niemand inspirerend. Het is dus waardevol om met kleur aan de slag te gaan. Hierbij is het absoluut niet nodig om iedere muur een ander opvallend kleurtje te geven. Het zijn juist de subtiele kleurdetails die je kantoorruimte knusser, warmer en uitnodigender maken. Denk aan vergaderstoelen met een donkergroene kleur of aan een oranje accentmuur. Houd wel in de gaten welk effect iedere kleur heeft. Paars zorgt bijvoorbeeld voor meer concentratie, oranje verhoogt de creativiteit en donkerblauw laat een ruimte juist zakelijker ogen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten