Hoe trek je talent aan in tijden van corona?

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 12 februari 2021
Reacties gesloten

De headhunters hebben het maar lastig in deze tijd van thuiswerken. Want, voor het eerst in een lange tijd, lukt het niet om jong talent te lokken met sexy arbeidsvoorwaarden, zoals een  tafeltennistafel, een gratis lunch of een wekelijkse stoelmassage. Hoe zorg je nu dat je in deze competitieve markt toch de beste mensen aantrekt? Lees hier welke 5 arbeidsvoorwaarden je wilt hebben voor het aantrekken van talent in tijden van corona.

1. Thuiswerken

Het allerbelangrijkste is dat je werknemers nu vanuit huis kunnen werken. Hopelijk klinkt dit logisch en een gegeven, maar uit data blijkt dat lang niet alle werkgevers hier rekening mee houden. Geef je werknemers de vrijheid en houd ze veilig door thuiswerken beschikbaar te stellen en te stimuleren.

2. Thuiswerkvergoeding

Thuiswerkvergoeding

Niet iedereen heeft thuis de juiste set-up om comfortabel dag in, dag uit, te werken. Veel mensen missen bijvoorbeeld een goede bureaustoel waarop ze lange tijd kunnen zitten en geen last krijgen van hun rug. Bied daarom je werknemers een thuiswerkvergoeding, zodat ze hun home office comfortabel kunnen inrichten.

3. Flexibele uren

Al heeft het thuiswerken zo z’n voordelen, voor veel mensen heeft het ook duidelijk nadelen. Vooral ouders met (jonge) kinderen hebben het nu extra druk omdat ze naast hun baan ook nog eens voor leraar moeten spelen. Geef daarom in deze tijd je werknemers meer de ruimte om hun agenda zelf in te delen, bijvoorbeeld door eerder of later te beginnen en te stoppen met werken.

4. Sabbatical

Een sabbatical is geen populaire voorwaarde onder werkgevers, maar kan nu voor veel werknemers een ideale oplossing zijn om even op adem te komen. Het afgelopen jaar was namelijk hartstikke stressvol en veel mensen hebben mentaal wat meer tijd nodig om bij te komen.

5. Auto (of fiets) van de zaak

Vroeger of later zullen je werknemers weer naar kantoor moeten en willen gaan. Het is dan wel de bedoeling dat dit op een veilig manier kan, met zo min mogelijk risico tot infectie. Dat betekent: het liefst niet met het openbaar vervoer, maar met een auto of fiets van de zaak. Bedenk wel dat een e-bike kopen veel beter voor het milieu is dan een auto!

Met deze 5 secundaire arbeidsvoorwaarden weet je die talenten wel binnen te halen. Welke heb jij al op je vacatures staan?

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten