Hoeveel invloed heeft ontspanning op het maken van de juiste keuzes in je werk, relatie of geld?

Door Danny Bijl van - 11 november 2022
Reacties gesloten

De lat structureel te hoog leggen, dat vergt veel van een mens. Je kunt onmogelijk altijd druk zijn. Voldoende rust en ontspanning zijn essentieel. Ze voorkomen namelijk depressies en hartziektes. Door je hersenen rustmomenten te geven, krijgen ze tijd om te herstellen. En dit leidt weer tot meer energie en een van betere keuzes in je werk. Dit heeft effect op het aantrekken van kansen in je werk, helpt ook op relationeel vlak en laat je beter met geld omgaan.

Hoe belangrijk is ontspanning?

Ontspanning helpt dus bij het herstel van geest en lichaam. Integreer je rust in je drukke bestaan, dan pluk je daar áltijd de vruchten van. Hoe je ontspant, dat is voor iedereen anders. Sommige mensen vinden het heerlijk om in het bos te wandelen, terwijl anderen genieten door een boek te lezen of af te spreken met een goede vriend of vriendin. Door ook in drukke tijden ontspanningsmomenten in te plannen, lukt het je beter om alle ballen hoog te houden. En dit heeft hoe dan ook een positief effect op je gezondheid!

Wat is de impact van rust in je werk?

Wat is de impact van rust in je werk

Voldoende ontspanning helpt je om beter te functioneren in je werk. Je kunt onmogelijk twaalf uur per dag non-stop doorwerken. Door voldoende pauzes in te lassen, blijf je scherp en gefocust. Dit helpt ook bij het maken van betere keuzes en het aantrekken van nieuwe leads aantrekken van nieuwe leads. Ben je ondernemer, maak je graag carrière en wil je jezelf beslist niet voorbijlopen? Blijf scherp en volg een traject bij een leiderschapscoach om de rust te bewaren.

Hoe werkt ontspanning door op relationeel vlak?

De belangrijkste relatie in het leven is die met jezelf. De wijze waarop jij omgaat met jezelf, beïnvloedt ook anderen. Jezelf serieus nemen, maakt je een aantrekkelijker persoon voor je omgeving. Door meer in je eigen kracht te staan, verlies je ook minder snel jezelf in een bestaande of nieuwe relatie. Ga daarom de relatie aan met jezelf door meditatie en stil te staan bij wat je werkelijk voelt. Op die manier ga je jezelf en ook je medemens met andere ogen bekijken! Je wordt hierdoor ook een betere leider.

Rust draagt bij aan meer grip op je financiën

Rust in je hoofd, zorgt ook voor rust in je portemonnee. Veel ondernemers investeren terug in hun bedrijf of kopen. Je investeert je verdiende geld in zaken die er werkelijk toe doen, bijvoorbeeld een weekendje weg met je partner, een cursus yoga of een abonnement op de sportschool!

Herontdek jezelf met hulp van een lifecoach

Wil je niet langer geleefd worden, zoek je naar meer rust in je hoofd en lukt dit je niet alleen? Blijf niet tobben, maar schakel de hulp in van een ervaren en betrokken lifecoach binnen Breda voor ondernemers. Je leert beter omgaan met stress én je krijgt tips en handvatten om meer ontspannen in het leven te staan. Maak direct een afspraak en haal meer uit je bestaan!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten