Hoogste tijd voor een bucketlist-beoordelingsgesprek

Reacties gesloten

Het aantal organisaties dat ervan uitgaat dat gelukkige medewerkers ook gezonde en productieve medewerkers zijn, stijgt. Vernieuwende organisaties als Buurtzorg, Coolblue, Guidion, Incentro, Tony Chocolonely en Teamleader (België) floreren door een happy cultuur.

Of zij zich hebben laten inspireren door de grondlegger van de positieve psychologie, Martin Seligman, weet ik niet. Maar als ik naar hun beleid en de kenmerken van geluk die hij in zijn boek ‘Gelukkig zijn kun je leren opsomt, kijk sluit ik dat niet uit.

Werken, het kan zo leuk zijn. Bekijk het filmpje van de rappende steward.

Focus op kwaliteiten

De positieve psychologie stelt zichzelf drie doelen, het:
– onderzoeken van de sterke punten (‘wat maakt dat iemand ergens goed in is?’’)
– verder bouwen op de beste dingen in het leven
– het waardevoller maken van het normale leven en het verbeteren van talent

Klik hier voor het artikel De sterke punten benadering werkt en zie het als een aanmoediging om in het komende beoordelingsgesprek uit te spreken wat jij in 2017 nu echt graag wilt gaan doen en gaan ontwikkelen!

Je wordt namelijk niet écht gelukkig door je te focussen op jouw tekortkomingen en om daar hard aan te gaan werken. Je kunt je wel beter gaan voelen door uit te zoeken wat jouw kwaliteiten zijn en die in te zetten voor iets wat groter is dan jezelf.

Hoogste tijd voor een bucketlist-beoordelingsgesprek!

Deze blog verscheen eerder op HR Base.

Deel dit artikel met anderen
Jacco Van den Bergh - Trainer/adviseur
Jacco van den Berg is oprichter van Van den Berg Training & Advies. Het adviesbureau heeft als doel medewerkers en organisaties beter te laten functioneren. De synergie die ontstaat wanneer persoonlijke én organisatiedoelen worden bereikt, staat garant voor het succes van een organisatie. Jacco vindt het leuk om zijn ervaring te verwoorden in artikelen en boeken. Wekelijks levert hij een bijdrage aan de rubriek van Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten