Hou je werknemers ook thuis enthousiast

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 10 mei 2021
Reacties gesloten

Met het coronavirus dat in onze nek blijft hijgen, lijkt thuiswerken nog een hele poos de norm te zijn. Jouw werknemers zie je voorlopig voor het grootste deel dus nog steeds enkel vanachter de computer. Kun jij wat tips gebruiken om ze toch te blijven motiveren? Lees dan snel verder.

Ga na of iedereen nog oké is

Aangezien we nu al zo’n 13 maanden COVID-19 in ons midden hebben, werkt iedereen met een niet-essentieel beroep al sinds maart 2020 vanuit huis. Als het goed is, heb jij als werkgever toen gekeken of iedereen thuis aan de slag kon. Heeft iedereen een goede bureaustoel, tweede scherm en andere onmisbare benodigdheden? Nu we een jaar verder zijn, is het voor jouw band met de werknemers goed om nog eens na te gaan of iedereen nog steeds tevreden is. Willen mensen nu toch nog een tweede scherm of valt die oude bureaustoel toch tegen? Mits de financiële middelen er zijn, faciliteer dit dan voor hen.

Laat weten dat je aan iedereen denkt

Nu iedereen al zo’n lange tijd thuis zit, is het extra lastig voor werkgevers om goed te kunnen uiten dat je aan iedereen denkt. Kijk daarom eens of je iets leuks kunt organiseren. Uiteraard veilig vanuit huis, maar ook dan zijn er tegenwoordig tientallen mogelijkheden voor een leuk ‘uitje’. Wat te denken van een online pubquiz of zelfs een digitale escape room? Stuur je teamleden een uitnodiging om vrijdags te blijven hangen en stuur vooraf een leuk borrelpakket op. Zo laat jij in deze moeilijke tijden toch zien dat je niet iedereen vergeet. 

Stel cursussen of opleidingen beschikbaar

Stel cursussen of opleidingen beschikbaar

Ten tijde van een lockdown en zonder reistijd hebben veel werknemers wat extra tijd over. Dit is dus hét moment om wat extra tijd in cursussen en opleidingen te steken. Waar voorheen veel trainingen op locatie werden gedaan, vinden deze tegenwoordig ook online plaats. Merk je bijvoorbeeld dat een aantal leden binnen je team een procesverbeterslag kunnen maken? Overweeg dan om ze in te schrijven voor een Green Belt Lean opleiding. Heb jij al enkele Lean Six Sigma-experts rondlopen? Dan is Black Belt in Lean opleiding wellicht interessant. Deelnemers leren zo projecten binnen een organisatie te initiëren én uit te voeren, wat uiteindelijk zal leiden tot blijvende verbetering en winstoptimalisatie. 

Lichamelijke beweging voor een gezonde geest

Om iedereen nog scherp te houden, kan het ook helpen om wat meer lichamelijke beweging te opperen. Organiseer met een professional een tien-dagen-challenge waarbij hij of zij tien dagen lang een online work-out samenstelt. Ook kun je de ‘Ommetje’-app in het team initiëren. Hiermee daag je elkaar uit om zoveel mogelijk wandelingen te maken. 

Merk jij dus dat het thuiswerken zijn tol begint te eisen? Ga dan zeker met deze tips aan de slag en motiveer je werknemers om weer te knallen!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten