Ik Quane, jij Quant, wij Quanen

Quantum Fysica en HNWDaar sta je dan als Zelfstandig Professional. Gretig om de wereld te veroveren: je zult ze allemaal eens laten zien wat je in huis hebt! In eerste instantie denk je dat iedereen op jouw briljante ideeën zit te wachten, om al snel te ontdekken dat dat nogal meevalt.

Wat ga je doen? Je contacten bellen om te kijken of je ergens je ideeën kunt omzetten in werk en daarmee de zo nodige pecunia. Die contacten willen best met je praten, maar ook zij zijn gebonden aan budgets, en die zijn pas over een poosje vrij inzetbaar. Het huidige werk is bovendien al ingevuld, dus dat betekent wachten.

En dus zet je je website op, doet aan reclame, werkt aan folders en brochures. Na weken of maanden en veel telefoontjes later, begin je te ontdekken dat er andere redenen ten grondslag liggen aan waarom je nog niet aan de slag komt. Je past niet in de huidige werkomgeving van de klant, ze geven de voorkeur aan een jonger iemand, je bent te duur, en (meestal): er is geen budget. Je zoekt de samenwerking, netwerkt, en ontdekt dat ook anderen worstelen.

Achter het net

Nog weer een aantal weken of maanden verder, ontdek je dat je de oorzaak veel meer bij jezelf moet zoeken. Je (her)kent aspecten van jezelf die je in de weg zitten, waardoor je steeds weer achter het net vist. Je begint een patroon te herkennen. Steeds weer dezelfde reden waarom je wordt afgewezen, steeds weer dezelfde oorzaken voor het nét niet binnenhalen van die opdracht.

Wat nu? Goede raad is duur. Letterlijk, want een coach kost je snel honderden, soms wel duizenden euro’s. En is het probleem dan opgelost? Lang niet altijd. Er zijn veel verschillende kwaliteitscoaches, met evenzovele verschillende aanpakken, en dus resultaten. En jij hebt a: geen tijd, en b: geen onbeperkte middelen, en c: het moet wel in één keer raak zijn! Een Business Bootcamp? Die vertelt je iets over hoe je je business opzet en hoe je daaraan geld verdient, maar helpt je niet om de echte oorzaak te vinden, en die te ontmantelen.

AardeBlanco op aarde

Je hebt wel een idee waar het probleem zit, maar omdat je dit van jongs af aan zelf hebt opgebouwd, vermijd je het telkens maar kortstondig. En komt het steeds terug. Op zich niet vreemd: we komen allemaal tamelijk blanco op deze aarde, en leren al snel na onze geboorte welk gedrag succesvol is binnen het gezin waar we opgroeien. En welk niet. Dat meten we ons aan. En nemen we mee. De rest van ons leven.

Het vervelende is, dat je in die rest van je leven in een heel andere situatie terechtkomt dan die waarin je bent opgegroeid. Maar omdat je aangeleerde gedrag is ingebakken in je systeem, en je daar vroeger succesvol mee was, is dat niet zo gemakkelijk te veranderen. Dus trap je steeds weer in dezelfde valkuil en laat je steeds weer hetzelfde gedrag zien dat je niet verder helpt. En dat frustreert.

Kwantumfysica

Remedies? Vele! Maar slechts weinige werken blijvend en laten tegelijkertijd ook nog iets van jouw persoonlijkheid heel. Toen ik onlangs zelf tegen bovenstaand probleem aanliep, had ik het geluk Level Five Quaning te ontdekken. Zo kon ik een aantal diepgewortelde – en irritante – aspecten van mijn eigen persoon tackelen.

Hoe? Door allereerst met een complexe statistische analyse te ontdekken wat mijn blokkades waren met betrekking tot een specifiek doel. Vervolgens leerde ik begrijpen hoe deze zijn ontstaan, en hielp informatieoverdracht me ze op te ruimen. Dat gaat met kwantum response gekoppeld aan een intensief begeleidingsprogramma, waarmee ik dagelijks aan de slag ging. De garantie: binnen zeven weken zou ik het vooraf bepaalde doel hebben bereikt.

En verhip: zes weken later was het me al gelukt mijn fundamentele probleem blijvend op te lossen, en kon ik aanzienlijk beter omgaan met uitdagingen op dat vlak. En dus… heb ik me aangesloten bij Level Five Quaning en de training gevolgd om Quaner te worden. En nu Quane ik ook mensen…

Relevant voor Het Nieuwe Werken?

Waarom nou deze blog, hij heeft toch nauwelijks iets te maken met HNW? Mis! Juist binnen Het Nieuwe Werken wordt van de medewerker een grotere verantwoordelijkheid verwacht. Bijvoorbeeld (aan)passen aan een organisatie. Als je merkt dat jouw gedrag niet als positief wordt beschouwd, je klussen verliest als gevolg van gebrek aan sociale sensitiviteit, of je andere belemmeringen ervaart, zijn er wel degelijk adequate mogelijkheden beschikbaar. Dus: ik Quane, jij Quant, wij Quanen. En ze leefden nog lang en gelukkig? In ieder geval wel zakelijk succesvol. Dat geef ik je op een briefje.

Deel dit artikel met anderen
Swier Miedema - Oprichter van en consultant bij Strength Management Consulting
Swier heeft een langjarige ervaring als management consultant en is recent begonnen met zijn eigen bedrijf. Hij is continue op zoek naar het bij elkaar brengen van de belangen van werknemers en organisaties zodat beiden daar voordeel aan hebben. In zijn optiek is dat de enige mogelijkheid om de uitdagingen die vanuit de maatschappij op werkend Nederland afkomen, het hoofd te bieden en great places to work te ontwikkelen. Hij heeft daarvoor een concept ontwikkeld wat in veel organisaties toegepast kan worden.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!

2 reacties


  Frank zegt:

  Interessant, had er nog nooit van gehoord. Wat mij vooral boeit is de garantie op succes. Wat deed die slogan m.b.t. je inzet, je focus, je geloof in het kunnen veranderen van je gedrag? De basis van veranderingen is geworteld in die drie aspecten.

   Swier Miedema zegt:

   Dag Frank,

   Dank je wel voor je reactie. Wij hebben allemaal tussen onze geboorte en (afhankelijk van je overtuiging) ca. je 10e levensjaar een leefsysteem opgebouwd. Dat bepaalt je gedrag in hoge mate voor de rest van je leven, en dat probeert ook in vergaande mate je gedrag te automatiseren. Wij (als mensen) hebben eenvoudigweg niet de tijd en capaciteit om alles wat op ons afkomt uitgebreid te analyseren en te beslissen of we daar al of niet iets mee gaan doen. Dus 90% van wat er per dag op je afkomt, gooi je weg.

   Quaning is er op gebaseerd om je bewust te laten worden van je blokkades, je je te laten realiseren dat die in een specifieke situatie een belemmering voor je vormen en je vervolgens via quantum response een alternatief aan te bieden. Je leefsysteem is dan meer geneigd om dat in overweging te nemen, in plaats van in eerste instantie te verwerpen als nodeloze ballast, omdat het dan een alternatief ziet voor het zojuist ervaren probleem. Ik maak werkelijk bijzondere dingen mee tijdens Quaning:

   Een (bijna gepensioneerde) werknemer voor de kaken van een burnout als gevolg van te weinig werk, weggerukt, Die zijn knorrigheid verliest en zichzelf weer een aardiger mens vindt…

   Een 54-jarige die al anderhalf jaar werkeloos was weer (mede) aan het werk geholpen…

   Iemand die al jaren in onzekerheid en angst leeft weer te laten praten over vertrouwen, over zich licht voelen..

   Een medewerker die vast liep binnen een organisatie in vijf weken twee aanbiedingen voor ander werk laten ontvangen…

   Iemand die een ongelooflijke wrok heeft over zijn opvoeding dat langzaam maar zeker loslaat, en weer gaat functioneren. En nu zelfs weer initiatieven neem om een bedrijf op te starten.

   Een zelfs mensen die ik alleen een eenvoudige demonstratie geef die zich na de demonstratie vrij, opgelucht en trots voelen!

   Om je vraag direct te beantwoorden: Quaning helpt je om de overtuiging te krijgen dat je je kunt (en wilt) inzetten voor jouw verandering, na de eerste sessies merk je ook dat er iets echt gebeurt met je, waardoor je geloof ondersteund wordt. Het begeleidingstraject en de coach zorgen ervoor dat je je focus niet verliest!. Ik kom het graag (gratis) bij je demonstreren.