In drie stappen jouw sollicitatie verbeteren voor meer kans

Door Danny Bijl van - 23 november 2022
Reacties gesloten

Je bent op zoek naar een geschikte baan, maar hoe kun je je kansen vergroten ten opzichte van de concurrentie? Voordat je begint met het schrijven en versturen van brieven is het belangrijk om na te denken over je kwaliteiten. Waar ben je goed in en wat kun je nog verbeteren? Als je je hier bewust van bent heb je al een aanzienlijk grotere kans. Vraag je je af wat je nog meer moet doen om een grotere kans te maken op de baan die jij in gedachten hebt? Lees welke stappen je moet volgen hieronder of lees meer informatie op de VerdoWerkt website

Het vinden van een geschikte vacature

Het kost soms wat tijd en moeite om een passende vacature te vinden. Vind vacatures in Renswoude online, op veel vacaturesites kun je banen vinden. Mocht je er eentje vinden, dan kun je makkelijk solliciteren. Je kunt ook contact opnemen met een uitzendbureau en je daar laten inschrijven. Een uitzendbureau benadert je namelijk als ze een vacature hebben gevonden die aansluit op jouw wensen. Als je het eens bent met de keuze die ze voor je hebben, dan kunnen ze je aan de opdrachtgever voorstellen. Hiervoor moet je soms een motivatiebrief schrijven, maar niet altijd.

Presenteer jezelf in een motivatiebrief

Presenteer jezelf in een motivatiebrief

Heb je een geschikte baan gevonden? Dan is de kans groot dat je een motivatiebrief moet schrijven. Een motivatiebrief geeft je de mogelijkheid om jezelf voor te stellen en dient ervoor om de werkgever te overtuigen dat jij de ideale persoon voor je baan bent. Denk van tevoren na over wat je gaat schrijven. Je bent niet de enige die een brief schrijft, dus zorg ervoor dat je opvalt. Denk bijvoorbeeld na over de vragen: waarom ben je geschikt voor de functie en waaruit blijkt dat? Waarom ben je geïnteresseerd in het bedrijf en de vacature?

Intake voor het officiële gesprek

Veel werkgevers houden een intake met kandidaten voordat het echte gesprek plaatsvindt. Dit is een soort kennismakingsgesprek waarbij de werkgever een beter beeld van de kandidaat als persoon krijgt. Bij een intake is het leuk wanneer je iets vertelt over je interesses en wat je in je vrije tijd doet, maar vertel ook over je studie en ervaring op de werkvloer. Vertel welke specifieke wensen je hebt en wat je ambities in het bedrijf zijn. Denk bijvoorbeeld aan waar je jezelf over een paar jaar ziet staan. Als je dit vertelt aan een werkgever kom je gepassioneerd en integer over. Een intake is eigenlijk ook een beetje de manier om het kaf van het koren te scheiden, want een werkgever ziet vrij snel of je in het bedrijf past of juist helemaal niet.

Het sollicitatiegesprek

Gefeliciteerd, je bent uitgenodigd op gesprek! Dit biedt je een uitgelezen kans om verder te borduren op de documenten die je het bedrijf al hebt opgestuurd. Neem je CV nog een keer goed door en denk na of je concrete voorbeelden hebt van je kwaliteiten. Welke competenties zoekt de werkgever, en kun jij duidelijk maken tijdens het gesprek waarom je deze bezit? Dit kun je oefenen aan de hand van STAR-situaties. Bereid je gesprek goed voor, want hier heb je de grootste kans om je te onderscheiden van je concurrenten!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten