Interview: Het Nieuwe Werken volgens flex-netwerkkantoor Swung House

Door Alex Vermeule van Online Succes B.V. - 15 februari 2011
3 Reacties

Vandaag spreek ik met Marinel van de Velde en Jean-Marc Verhoeven van Swung House Haaglanden. Swung House is een flex-netwerkkantoor voor de zelfstandige professionals, thuiswerkers en ondernemers. Marinel is de oprichtster en Jean-Marc heeft de operationele verantwoordelijkheid voor deze vestiging.

Vorig jaar won Swung House de TelewerkAspectprijs en daarnaast organiseren zij regelmatig workshops omtrent Het Nieuwe Werken. Voor het pand staat een grote abri met de tekst “Kom binnen en ervaar Het Nieuwe Werken”. De hoogste tijd voor een kennismaking.

Waarom Swung House?

“De voornaamste reden om Swung House te realiseren is omdat ik plezier beleef aan het verbinden van mensen en omdat ik wil laten zien dat het anders kan. Dit zie je ook terug in het Swung House concept. We hebben bewust gekozen voor veel open ruimte en het gebruik van duurzame materialen. De muren zijn bijvoorbeeld bedekt met gerecyclede hoedenplanken en zijn veel van onze stoelen gemaakt van gerecyclede petflessen. Daarnaast serveert onze keuken 100% pure en biologische producten.”

Het Nieuwe Werken = Duurzaamheid?

“Voor mij betekent Het Nieuwe Werken vertrouwen en ruimte geven, eigenlijk zelfbeschikking. Tegelijkertijd betekent het ook duurzaamheid. Dat je teruggaat naar het besef ‘wat is er eigenlijk echt nodig?’. Het Nieuwe Werken zou eigenlijk helemaal niet nieuw moeten zijn. Echter voor veel bedrijven is dat nog wel zo. De uitdaging is om anderen te overtuigen dat het slimmer kan. Waarom zou je (zeker in het kader van duurzaamheid) nog in een eigen kantoor investeren wanneer je daar steeds minder bent vanwege de flexibilisering van werk?”

Wat biedt Swung House?

“Swung House is een ontmoetingsplek en biedt flexibele werkomgeving aan professionals, ZZP’ers en ondernemers. Zo zijn er ruimtes om te brainstormen, te trainen, te vergaderen of bijvoorbeeld geconcentreerd te werken. Dit alles gecombineerd in een duurzaam gerealiseerd pand, dichtbij uitvalswegen en openbaar vervoer (station Den Haag Ypenburg is 300 meter lopen). De Good&Green Guide The Hague beoordeelt deze locatie met 5 sterren en dat ziet de klant terug in het pand en de mogelijkheden die we bieden. Verder zijn we open op aanvraag voor personeelsbijeenkomsten en klantenevents.”

Wat is jullie toegevoegde waarde?

“Onze toegevoegde waarde is de persoonlijke begeleiding vanuit Swung House. Elke klant heeft een toegang tot een sparringpartner in de vorm van Jean-Marc en mijzelf. Iemand die kan meedenken over business en over persoonlijke vraagstukken.  We hebben zelfs speciale ruimtes voor 1:1 coaching. Daarnaast verzorgen wij voor de onderlinge verbinding. Dat wil zeggen dat wij het als vanzelfsprekend zien dat wij onze klanten helpen om met elkaar kennis te maken. Hiervoor organiseren we regelmatig workshops over actuele thema’s om ook zo de verbinding tussen onze klanten te stimuleren. Ontmoeten en verbinden staat bij Swung House centraal.”

Wat kost het om gebruik te maken van Swung House?

“Klanten betalen per persoon 40 EUR per dagdeel (4 uur) of 60 EUR voor een hele dag (10 uur) om te flexwerken, vergaderen, brainstormen, et cetera.  Men kan ook op uurbasis een werkplek afnemen en betaalt dan 10 EUR per uur . Dit is inclusief thee en koffie en het gebruik van het Wifi-netwerk.  Verder verzorgen we een biologische basis- of speciale lunch voor respectievelijk 5 EUR p.p. en 15 EUR p.p. Momenteel werken we aan een urenbundel op abonnementsbasis. Meer informatie hierover staat binnenkort op onze website.”

Wat zou je de lezer willen meegeven?

“Kom langs om Het Nieuwe Werken te ervaren! We organiseren op 25 februari de Dag van Het Nieuwe Werken. Dit event kent een ontbijt, een rondleiding en drie interactieve workshops over HNW. Dit is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Swung House. Lezers van Het Nieuwe Werken Blog bieden we graag 25% korting op het event (normaliter 75 EUR). Het enige dat ze daarvoor dienen te doen is bij inschrijving de term ‘25% korting via Het Nieuwe Werken Blog’ vermelden.”

Impressie van Swung House

Deel dit artikel met anderen
Alex Vermeule - Internet marketeer & Oprichter Het Nieuwe Werken Blog
Alex is ondernemer, B2B internet marketing specialist en mede-oprichter van Online Succes BV, een bedrijf dat o.a. Nederlandstalige marketing automation software ontwikkelt. Alex zijn missie is het rendement van marketing- en verkoopteams verhogen met eenvoudige software en diensten. Alex richtte in 2009 @hnwblog op en was tot april 2011 de drijvende kracht achter dit platform.
Zie zijn website en linkedin profiel voor meer informatie. U kunt hem ook volgen via twitter.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!

3 reacties


  Marijke de Moor zegt:

  Allereerst ongelooflijk jammer dat ik niet in de gelegenheid ben om hier aan deel te nemen. Dit onderwerp is uitermate boeiend. Waarom? Belangrijk dat je meegaat met de tijd van nu. We leven in een nieuwe cultuur. En dat gaat snel. Dus interessant voor iedere organisatie en individu te begrijpen waar HNW over gaat en wat het brengt. Ik zeg maar zo: Voor het behalen van nieuwe resultaten begin je met nieuwe gedachten… ‘ M.a.w. ben je wel in de gelegenheid om aan deze workshop deel te nemen, zeg ik DOEN!

  Michel Mooij zegt:

  Mooi inititatief, Succes!

  Michel Mooij zegt:

  Mooi initiatief!