9 Onmisbare iPad applicaties voor zakelijk gebruik

Door Alex Vermeule van Online Succes B.V. - 23 november 2010
11 Reacties

“Work anywhere”. Een fijn motto, toch? Vroeger moest je hiervoor een zware laptop meezeulen maar gelukkig is dat tegenwoordig gelukkig wel anders. Er zijn inmiddels diverse handzame apparaten waarmee je gemakkelijk overal kunt werken. En dan heb ik het niet alleen over het controleren van je e-mail.

Zoals velen, ben ik zelf al lange tijd verslaafd aan mijn iPad. Of je nu op vakantie bent of een gesprek met een nieuwe klant hebt, de iPad is er simpelweg bij. In deze blogpost daarom negen applicaties die in mijn ogen onmisbaar zijn voor zakelijk gebruik.

1. SoundNote (3,99 €)

SoundNote is ideaal voor het registreren van bijvoorbeeld een zakelijk gesprek of een presentatie. Je zult nooit meer vergeten wat er precies gezegd en/of afgesproken is. SoundNote combineert namelijk audio opnames met de mogelijkheid om tegelijkertijd tekstnotities te maken. Het mooie is dat je door op de tekstnotities te klikken, precies hoort wat er op dat moment gezegd werd.

2. Dropbox (Gratis)

Dropbox kan je het beste vergelijken met een persoonlijke USB stick op internet. Je kunt er eenvoudig en veilig bestanden opslaan en je kunt er altijd bij. Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding. Daarnaast kan je bestanden uit je Dropbox gemakkelijk met anderen delen. Steeds meer applicaties (zowel op de iPad als andere apparaten) hebben standaard ondersteuning voor Dropbox.

3. iThoughtsHD (7,99 €)

iThoughtsHD is één van de beste applicaties op de iPad om mee te mindmappen. Mindmaps stellen je instaat om eenvoudig je gedachten te ordenen en zo tot nieuwe inzichten te komen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld aan het brainstormen bent. iThoughtsHD is bij uitstek geschikt om je ideeën te structureren en deze daarna met anderen te delen.

4. DocsToGo Premium – Office Suite (13,99 €)

Ondanks dat Microsoft Office officieel niet verkrijgbaar is voor de iPad, kan je met DocsToGo uitstekend Microsoft Office bestanden creëren en bewerken. Zelfs PowerPoint wordt ondersteund. Daarnaast biedt DocsToGo Premium ook ondersteuning voor het bekijken van document formaten zoals PDF , HTML en afbeeldingen. Als laatste biedt DocsToGo Premium ook ondersteuning voor Google Docs, Dropbox en Desktop Sync waardoor deze app eigenlijk niet mag ontbreken op je iPad.

5. Evernote (gratis)

Evernote kan je het beste vergelijken met je persoonlijke digitale archief op internet. Je kunt er eenvoudig digitale informatie in opslaan dat daarna overal ter wereld (veilig) voor jou toegankelijk is. Informatie voorzie je van labels en is gemakkelijk te doorzoeken. Evernote is daarnaast beschikbaar voor de meest gangbare platformen (PC, Mac, iPhone, Android, BlackBerry, etc) aan waardoor je echt altijd bij je persoonlijke archief kunt. Combineer Evernote met een handscanner (Fujitsu Scansnap S300) om zo bijvoorbeeld visite kaartjes snel in je archief te krijgen. Superhandig wanneer je veel onderweg bent of nooit meer iets kwijt wilt raken

.

6. Creative Wack Pack (1,59 €)

Creative Wack Pack is onmisbaar om je creativiteit te stimuleren. Deze applicatie is ontwikkeld door Roger von Oech,  auteur, spreken en uitvinder. De applicatie coacht je tijdens het creatieve proces door kritische vragen te stellen, je voorbeelden te geven en hiermee je blikveld te verruimen/veranderen. Echt prachtig gemaakt.

7. Flipboard (gratis)

Flipboard was een directe hit op het moment dat de iPad gelanceerd werd. Het is een nieuwe manier van nieuws lezen, het bekijken van foto’s en in verbinding blijven met je vrienden en collega’s op sociale netwerken. Flipboard maakt dynamisch een magazine voor je, gebaseerd is op jouw favoriete RSS feeds en hetgeen je vrienden melden op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

8. FileBrowser (1,59 €)

FileBrowser kan je het beste vergelijken met Windows Explorer voor je iPad. Met deze applicatie kan je eindelijk heel eenvoudig bestanden op je netwerk benaderen. Simpel, eenvoudig en snel.

9. Yuki (gratis)

Yuki is de oplossing voor elke ondernemer die een efficiënte digitale administratie wil. Bonnen of facturen lever je digitaal aan en Yuki doet de rest. Zelfs de btw aangifte. Je administratie en je online archief zijn overal (veilig) via Internet toegankelijk. En met de iPad app is dit niet anders. Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding. Yuki heeft naast de iPad applicatie een iPhone applicatie waarmee je onderweg direct bonnen in je administratie kunt plaatsen (door een foto te uploaden). Yuki wordt niet voor niets ‘het nieuwe boekhouden’ genoemd. Ga naar www.yuki.nl om het gratis te proberen of een online demo.  En vergeet daarna de app natuurlijk niet op je iPad te installeren.

Wat zijn jouw favoriete iPad apps?

Welke handige applicaties gebruik jij die in deze lijst horen te staan? Deel ze hieronder met andere lezers! Vergeet niet om je naam te vermelden om credits te krijgen.

P.S. Wil jij ook iPad?

Schrijf je dan in voor onze reeks van 8 Masterclasses Het Nieuwe Werken en krijg een iPad cadeau!

Deel dit artikel met anderen
Alex Vermeule - Internet marketeer & Oprichter Het Nieuwe Werken Blog
Alex is ondernemer, B2B internet marketing specialist en mede-oprichter van Online Succes BV, een bedrijf dat o.a. Nederlandstalige marketing automation software ontwikkelt. Alex zijn missie is het rendement van marketing- en verkoopteams verhogen met eenvoudige software en diensten. Alex richtte in 2009 @hnwblog op en was tot april 2011 de drijvende kracht achter dit platform.
Zie zijn website en linkedin profiel voor meer informatie. U kunt hem ook volgen via twitter.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!

11 reacties


  vdmeij zegt:

  MyKeePass! http://itunes.apple.com/us/app/mykeepass/id353354895?mt=8
  Altijd je logingegevens veilig bij de hand! Met ondersteuning van DropBox

  vdmeij zegt:

  ITap RDP. Remote Desktop voor op je iPad/iPhone. Eventueel inclusief TS gateway. nice! 🙂
  http://itunes.apple.com/nl/app/itap-rdp-remote-desktop-for/id317062064?mt=8

  Andrei Westerink zegt:

  Ik zou MobileRSS voor het lezen van je RSS Reader en OsfooraHD voor het bijhoudenvan je Twitter account onderweg nog willen toevoegen.

  Sander de Wijs zegt:

  Top artikel. Zit met grote bewondering mijn twitterstream op Flipboard te lezen. Soundnote is ook een uitkomst. Wilde eigenlijk Lifescribe aanschaffen, maar dit is nog beter!

  De TeamViewer App is geweldig als je bij collega’s op het scherm wilt meekijken. Voor het beheren van servers of PC’s op afstand is RealVNC een aanrader.

  Edith Zwagerman zegt:

  Kijk op de site van Martijn Aslander voor iPad apps. Daar vind je er nog veel meer ….ook voor je iPhone, Macbook, accessoires, http://martijnaslander.nl/tips/

  Tom Verhoeve zegt:

  Vorige week heb ik nog een artikel geschreven waarin ik aangeef in hoeverre de iPad geschikt is voor zakelijk gebruik: http://www.bijgespijkerd.nl/mobiel/ipad-zakelijk-geschikt
  Ook mijn applicatielijst staat daar bij.

  iDept zegt:

  Mijn favoriete apps zijn al een tijdje dezelfde: http://idept.blogspot.com/2010/07/wat-na-het-openen-van-de-doos.html

  Bart zegt:

  Iemand ervaring met Bento for Ipad?

  Rakesh zegt:

  Teamviewer. Installeer een programma op je pc thuis of kantoor, download de app voor je ipad en je kunt op je ipad je pc bedienen alsof je erachter zit. Ook ideaal voor bijv hulp op afstand.voor privé gebruik is het gratis.

  criminal record check zegt:

  Excellent post, I will be checking back frequently to look for updates

  s.w zegt:

  hele leuke aps voorje werk maar heb je er nog meer?