Juist dit jaar een mooi kerstpakket voor het personeel

Reacties gesloten

De corona pandemie heeft een grote impact gehad in het arbeidsleven. Naast een verandering van werkplek, zoals in veel situaties het geval was, werden er vaak compleet andere eisen aan medewerkers gesteld. Een betere reden voor werkgevers om juist dit jaar een mooi kerstpakket voor het personeel te bestellen is er niet. Hiervoor hoef je als werkgever zelfs geen stap extra te zetten als je weet waar je voor de mooiste kerstpakketten moet zijn. 

Waarom worden kerstpakketten aangeboden?

Veel werknemers zien het krijgen van kerstpakketten als secundaire arbeidsvoorwaarde. Veel werkgevers zien het aanbieden van een mooi geschenk met kerst als must-do “omdat het bij het werkgeverschap hoort”. Helaas wordt er met deze gedachtegang aan de primaire doelstelling van het geven van kerstpakketten voorbijgegaan. Een kerstpakket wordt immers als blijk van waardering, voor de getoonde inzet afgelopen jaar, aangeboden. Dat hier het afgelopen jaar zeker sprake van was, zal voor iedereen duidelijk zijn. Er is veel van mensen gevraagd, vooral in een aantal specifieke sectoren waar iedereen wel een aantal voorbeelden kan benoemen. Dit is niet alleen bij de uitbraak van het virus het geval geweest maar ook in de periode waarin alle beperkingen stap voor stap werden losgelaten en de samenleving langzaam maar zeker weer op gang kwam. in iedere sector is er wel sprake geweest van een piekmoment. Bij de sectoren die volledig stil hebben gelegen is dat uiteraard niet het geval maar is er wel een enorm veel gevraagd op het aanpassingsvermogen van de mensen die in deze branches hun brood proberen te verdienen. Een goede reden dus als werkgever om al deze mensen te verrassen met mooie kerstpakketten.

Wat is een mooi pakket om met kerst aan je personeel te overhandigen?

Veel mensen vinden het leuk om elkaar een passend geschenk te geven rond de kerstdagen. Hiermee doelen we niet alleen op geschenken onder de kerstboom maar zeker ook op kerstpakketten. Op de vraag wat een mooi pakket is om met kerst aan je personeel te overhandigen, is geen eenduidig antwoord op te geven. Het aanbod hierin is immers zeer veelzijdig te noemen. Dit zie je dan ook terug in de keuzes die bedrijven hierin maken. Er zijn organisaties die kiezen voor het gemak en de keuze maken om een cadeaubon te overhandigen maar er zijn ook bedrijven die kiezen voor een traditioneel kerstpakket. Bij deze laatste keuze kom je uit op het uitdelen van luxe etenswaren. Deze traditie stamt uit de negentiende eeuw toen de kerstpakketten in opkomst kwamen. In tegenstelling tot het rijke volk hadden arbeiders in die tijd niet de financiële middelen om luxe etenswaren en dranken te veroorloven. Om het kerstfeest extra luister bij te zetten kregen de arbeiders van hun werkgevers een mand mee met luxe voedingsmiddelen. In de meeste gevallen zat er ook een fles wijn bij het kerstpakket. Het overhandigen en krijgen van dit soort kerstpakketten wordt nog altijd zeer gewaardeerd.   

Waar vind je de mooiste kerstpakketten voor je personeel?

Het bovenstaande roept de vraag op waar je de mooiste kerstpakketten voor je personeel vindt. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: de mooiste kerstpakketten voor personeel bestel je bij Charles. Dit is een webshop waar je fijne borrelpakketten, olijfolie-geschenken, wijncadeaus en champagne-verrassingen kan laten versturen naar voor particuliere en zakelijke relaties. Uiteraard kun je bij deze webshop ook terecht voor een passend kerstpakket voor je personeel. Deze webshop biedt zeer veel keuzemogelijkheden hierin. Voor ieder budget is er wel een mooi kerstpakket te vinden en die blijk van waardering heeft je personeel juist dit jaar dubbel en dwars verdiend!

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten