Linkbuilding uitbesteden, wat zijn de voordelen?

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 27 juni 2019
Reacties gesloten

Met je website hoger in Google komen is iets wat iedere ondernemer wilt. Om dit te bewerkstelligen zul je je website moeten optimaliseren voor de zoekmachine. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt dit ook laten doen door een SEO-specialist. Een van de manieren die deze SEO-specialist dan gebruikt is linkbuilding. Linkbuilding zelf uitvoeren is vaak niet makkelijk en kost veel tijd. We komen daarom later in dit artikel terug op de voordelen van linkbuilding uitbesteden.

Hoger in Google door SEO-optimalisatie

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is het verbeteren van je website voor zoekmachines als Google en Bing. Het verbeteren van je website kun je op veel manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de techniek van je website werken, kun je je websites uitbreiden met meer pagina’s, kun je teksten op je website zetten die interessant zijn voor zowel de bezoekers van je website als Google en kun je werken aan je backlinkprofiel.

Backlinkprofiel

Met name het werken aan je backlinkprofiel is een zeer tijdrovende klus. Je backlinkprofiel bestaat uit alle websites die door middel van een linkje naar jouw website verwijzen. De websites van grote bedrijven en webshops hebben duizenden van dit soort linkjes en hebben op die manier dus een heel groot backlinkprofiel. Als je tegen deze grote spelers wilt opboksen in de ranking van Google zul je dus evenveel backlinks moeten verzamelen als dat zij hebben. Je begrijpt wel dat dit een tijdrovende bezigheid is, want hoe krijg je überhaupt één website zover dat hij een linkje naar jouw website plaatst?

Linkbuilding uitbesteden

De oplossing hiervoor ligt voor de hand: laat het uitbreiden van het backlinkprofiel over aan een specialist. SEO-specialisten weten namelijk precies hoe je op een efficiënte en verantwoordelijke manier aan backlinks komt.

Met name de verantwoordelijke manier is van belang. Het gaat bij backlinks namelijk niet alleen om de kwantiteit, maar ook om de kwaliteit. Dit is vrij logisch, want als een website over grasmaaiers verwijst naar een webshop die pindakaas snapt Google ook wel dat deze verwijzing er alleen is om de zoekmachine te manipuleren. Het is dus belangrijk dat de linkjes naar jouw website worden geplaatst op websites die (ongeveer) over het zelfde thema gaan.

Het uitzoeken van relevante websites die bereid zijn om een linkje naar jouw website te plaatsen is dus een hele klus. Daarom is het beter om SEO uit te besteden, omdat het voor mensen met weinig kennis van zaken te arbeidsintensief is. Daar waar een SEO-specialist er bijvoorbeeld 1 uur over doet om 5 linkjes te plaatsen is een leek daar 3 uur mee bezig. Er is dan wel een bepaald bedrag uitgespaard door het zelf te doen, maar in die 3 uur had de persoon in kwestie ook geld kunnen verdienen met de verkoop van zijn product.

Voordelen van linkbuilding uitbesteden

Het uitbesteden van linkbuilding brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • De backlinks van je website komen op kwalitatief betere websites;
  • De backlinks van je website komen op websites die een thema hebben dat overeenkomt met datgene wat jij verkoopt;
  • Het verzamelen van backlinks gebeurt in een veel kortere tijd;
  • Het backlinkprofiel zal veel gevarieerder zijn, (zo zullen er links op websites, startpagina’s, bedrijvengidsen en blogs worden geplaatst).

Wil jij dus met je website stijgen in Google en wil je dit op een verantwoorde manier doen? Kies er dan voor om linkbuilding uit te besteden!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten