Logisch dat thuiswerken niet werkt…

Door Marianne Sturman van Moneypenny - 28 augustus 2014
Reacties gesloten

thuiswerken2Sommige argumenten om niet thuis te werken zijn zo hardnekkig dat je bijna aan jezelf gaat twijfelen. Eentje die continu weer de kop opsteekt, is dat het vanwege het contact met collega’s nu eenmaal nodig is om naar kantoor af te reizen.

Dit omdat dit toch echt ten goede komt aan het resultaat en bovenal, zo vervolgt het pleidooi zich, is het sociale aspect tussen collega’s erg belangrijk en niet te vervangen door online tools. En dus stappen we om die reden maar wat graag in onze auto en sluiten we aan bij de rest van Nederland die er zo over denkt…
 

Onder de mensen
Na eindeloos bakkeleien hierover moet ik misschien wat dit argument betreft de handdoek maar in de ring gooien. Misschien dat ‘iedereen’ wel gelijk heeft. Het ís namelijk ook reuze belangrijk om onder mensen te zijn.

Contact met anderen
En blijkbaar is het inmiddels zo gesteld met onze omgangsvormen dat het kantoor de plek heeft ingenomen van een gezellige bar of een avondje bankhangen met vrienden. Het kantoor is verworden tot de plek waar we direct contact hebben met andere mensen. Buiten kantoortijd gaat al onze tijd immers op aan het bijhouden van Facebookcontacten, het versturen van appjes en smsjes, en Skypen met een vriendin aan de andere kant van de stad. Tijd om dan nog af te spreken om real life bij te kletsen, is er simpelweg niet meer.

Naar kantoor mogen
Dus zijn we maar wat blij als we niet hoeven thuis te werken en naar kantoor ‘mogen’, waar we eindeloos lang met onze collega’s kunnen leuteren bij het koffieautomaat over onze belevenissen in het weekend, kunnen pronken met onze nieuwste aankopen en ons hart kunnen luchten over zaken die ons op dat moment dwars zitten. Oh ja, vanzelfsprekend nemen we tussen alle de bedrijven door ook meteen de werkinhoudelijke zaken mee.

Het Nieuwe Werken: minder verbonden met collega'sHNW
Kom op nou, zou het echt dusdanig zijn gesteld? Moeten we het echt hebben van de sociale contacten op de werkvloer? Of is het stiekem niet een excuus? Een excuus om niet te hoeven veranderen en mee te doen aan de hype die Het Nieuwe Werken heet? Aan onze vaardigheden met online tools kan het in ieder geval niet liggen, toch?
 
Net zo hardnekkig als dit argument is, zo is deze allerlaatste poging het om zeep te helpen: is het toch niet het proberen waard om op sommige momenten, dat hoeft zeker niet fulltime te zijn, toe te geven aan de mogelijkheden die Het Nieuwe Werken biedt en sommige van onze werkzaamheden vanuit huis of waar dan ook te verrichten?

En zullen we het koffieapparaat dan maar weer eens gewoon inruilen voor de gezellige toog?

Deel dit artikel met anderen
Marianne Sturman - Directeur van Moneypenny
Marianne Sturman is oprichter en directeur van Moneypenny en sinds dit jaar ook van Cloudworkers. Ze behaalde haar BA-opleiding in de VS en haar MBA-diploma aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar expertise ligt op het gebied van sales en marketing van hightechconcepten en -producten.
Zie haar linkedin profiel voor meer informatie.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten