Maak snel je eigen winkelwinkel
Shopify is waarschijnlijk één van de bekendste merken in de e-commercewereld, maar niet iedereen kent deze tool of weet hoe het werkt. In eenvoudige termen is Shopify software waarbij je betaalt voor het gebruik van het SaaS-model.
Zelf webwinkel bouwen
Met Shopify kunnen eCommerce bedrijfseigenaren en handelaren een website maken en een ingebouwde winkelwagen gebruiken om zowel digitale als fysieke producten aan klanten over de hele wereld te verkopen.
Shopify partner biedt zelfs een systeem dat klanten snel en gemakkelijk dingen zoals verzendvereisten en inventaris-tracking kunnen beheren. Met Shopify kun je toegang krijgen tot een professioneel beheerderspaneel, waar je zowel de producten alsmede de beschrijvingen, processorders en zoveel meer kunt bekijken.
Het is geen geheim dat Shopify een geweldig e-commerce-platform is, er is een reden voor. Het was vroeger zo dat het opzetten van een e-commerce-winkel veel tijd en kennis vergde.
Tegenwoordig hoeft het opzetten van een online winkel slechts een paar minuten te duren. Met een paar muisklikken en wat typewerk is het in mum van tijd gedaan.
Hoe Shopify te gebruiken
Stap 1: Meld je aan voor Shopify.
De eerste fase van het opzetten van je Shopify-winkel is ook het gemakkelijkst. Om Shopify te gaan gebruiken, hoef je je alleen maar een account te maken
Je vult alle gevraagde gegevens in, zoals je e-mailadres, wachtwoord en opslagnaam. Vergeet hierbij niet om een unieke naam voor je winkel te gebruiken, anders staat Shopify niet toe dat je het domein koopt.
Daarna vertel je over jezelf door te specificeren hoeveel je van plan bent te verkopen en of je al verkoopt.
Producten verkopen
Stap 2: voeg een product toe.
Zodra je bent aangemeld bij Shopify, dan brengt de software je rechtstreeks naar het beheerdersscherm voor je nieuwe website. Hier kun je beginnen met bouwen van je winkel en het neerzetten van de producten die je wil gaan verkopen.
De productpagina toevoegen is vergelijkbaar met programma’s zoals WordPress. Je kunt details invullen zoals een titel, beschrijving, prijs en leverancier. Voel je vrij om echter zoveel mogelijk productpagina’s te gebruiken als je maar wil. Zorg ervoor dat je het product aan het einde opslaat.
Vergeet niet dat de afbeeldingen die op je product zijn aangesloten, je kansen op een verkoop kunnen maken of breken, dus het is logisch om afbeeldingen te kiezen die je doelgroep aanspreken. Je kunt tevens ook collecties van producten opzetten. Als je bijvoorbeeld een kledingwebsite hebt, zou je een pagina kunnen opzetten die specifiek over herenkleding gaat.
Met Shoppify kun je dezelfde producten gebruiken om in een aantal verschillende collecties te laten verschijnen, waardoor het gemakkelijker is voor je klanten om de items te vinden die ze nodig hebben.