Fietser aangereden: wat zijn de rechten van een fietser na een aanrijding?
Nederland staat bekend om de vele fietsers die dagelijks de weg op gaan, zowel voor recreatieve doeleinden als voor woon-werkverkeer. Helaas gaat dit niet altijd zonder problemen; jaarlijks vinden er talloze ongevallen plaats waarbij een…
Reacties geslotenWorkaholic? Praktische tips om er vanaf te komen
Vind je het lastig om afstand van werk te nemen? Ben je zó bevlogen dat je geregeld het avondeten mist? Is de balans tussen werk en privé vaak zoek? Het zou zomaar kunnen dat je…
Reacties geslotenTips voor minder stress op het werk
We hebben er vrijwel allemaal wel eens last van: het is heel druk op het werk en de druk op jou als werknemer wordt ook steeds groter. Je gaat steeds meer stress ervaren omdat je…
Reacties geslotenHoe word je een goede coach?
Een goede coach ben je niet zomaar. Dit vergt enige ervaring en kennis. Hiernaast mag ook niet iedereen zichzelf een coach noemen. Zo kun je diverse trainingen en opleidingen volgen om een coach te worden….
Reacties geslotenHoe draag je op een leuke manier bij aan de gezondheid van je medewerkers?
De verantwoordelijkheid voor de gezondheid, die draagt iedere persoon zelf. Iedereen moet zelf zorgen voor een gezond leefpatroon, of niet, want ook dit kan je niet worden opgelegd. Als werkgever kun je je medewerkers natuurlijk…
Reacties geslotenDe veranderende wereld van geld: Bitcoin
Het online magazine Nieuwe Werken Blog geeft bezoekers informatie over de veranderende wereld van werk en organiseren. Maar ook de wereld buiten werk en organiseren is voortdurend aan het veranderen. Bijvoorbeeld als gekeken wordt naar…
Reacties geslotenAlles wat je moet weten over het afsluiten van een AVB
Als particulier heb jij waarschijnlijk allang een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Logisch, je wilt in geval van schade aan andermans spullen natuurlijk wel aan financiële verplichtingen kunnen voldoen en de zaken direct netjes afhandelen. Hetzelfde geldt natuurlijk…
Reacties geslotenOndernemerschap: Durf jij de uitdaging aan?
Nederland is een topland op het gebied van ondernemen. In The Global Talent Competitiveness Index staat Nederland op de 12de plaats, net buiten de top 10 van de wereld. Wanneer het gaat over het bevorderen van ondernemerschap en groei van start-ups dan is dit uitgangspunt in Nederland volgens een rapport van het Joint Research Centre zelfs ‘excellent’. Dit komt mede door de manier van werken in Nederland. Een manier die wordt aangeduid als het Nieuwe Werken waarbij flexibiliteit centraal staat. Laat dat nou net iets zijn waar veel zelfstandig ondernemers naar op zoek zijn!
Reacties geslotenDe 5 meest gelezen blogs van 2015
Het nieuwe jaar is begonnen. Toch willen we hier op Het Nieuwe Werken Blog nog één keer terugkijken op 2015. Welke blogs heeft u het meest gelezen? Een aantal controversiële titels horen daarbij. Een ding is zeker. In 2015 was Het Nieuwe Werken nog lang niet die overgewaaide hype, zoals vaak wordt beweerd.
Reacties geslotenEinde aan Het Nieuwe Werken?
Het is inmiddels al weer een tijd geleden dat Het Nieuwe Werken werd geïntroduceerd om allerlei nieuwe vormen van werken te benoemen. In redelijk wat bedrijven kan ondertussen – een beetje – flexibel worden gewerkt. En managers zijn zich er wel wat van bewust dat ze op output moeten sturen.
Reacties geslotenOnline samenwerken met MVO als uitgangspunt
In een samenleving waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal staat is online samenwerken als onderdeel van Het Nieuwe Werken een belangrijke ontwikkeling. Diverse organisaties richten zich op samenwerkingsverbanden en willen hiermee behalve een efficiënte werkwijze toepassen uiteraard ook goede resultaten behalen.
Reacties geslotenArmoedebewustzijn of rijkdomsbewustzijn: wat kies jij?
Mensen die samenwerken en samen resultaten bereiken, halen daar bevrediging uit en voldoen daarmee aan een fundamentele behoefte: het leveren van een zinvolle bijdrage aan een gemeenschap. In een niet-formeel georganiseerde organisatie, en dat zal een organisatie gebaseerd op HNW-principes meer en meer zijn, is dergelijk rijkdomsbewustzijn een belangrijke katalysator om het beste uit mensen te halen, stelt Swier Miedema. Of kiest u liever voor armoedebewustzijn door alles bij het oude te houden?
Reacties geslotenHNW, bijna net zo spannend als een nieuw leven
Veranderingen in organisaties verschillen eigenlijk niet van privéveranderingen. Je maakt van tevoren een beeld van hoe de wereld er naderhand uit zal zien en hebt daar veelal een ideaalbeeld bij. Hoe het in werkelijkheid zal zijn, weet je pas wanneer het eenmaal zover is. Net als bij nieuwbakken ouders, zal de moed menig HR-manager weleens in de schoenen zijn gezonken bij de invoering van HNW, vermoedt Pauline Huijzer dan ook.
Reacties geslotenVan Het Nieuwe Werken naar Het Nieuwe Leven
Mensen reageren vaak verrast, of eigenlijk meer bezorgd als ze horen dat Pauline Huijzer en haar man tegelijkertijd, in economisch niet de meest voordelige tijd, voor zichzelf zijn begonnen. Dat bevreemdt haar, want Het Nieuwe Leven wordt meer en meer gemeengoed. Waarom je dan laten ketenen door de schijnveiligheid van de gouden kettingen van de werkgever? HNW kan bovendien alleen slagen als onderdeel van HNL.
Reacties geslotenDe grootste uitdaging van HNW: hoe manage je?
In zakelijk opzicht ruimte geven aan intuïtie en een balans vinden tussen gevoel en verstand, zijn van belang bij het zakendoen. Intuïtie, en in het verlengde daarvan Het Nieuwe Werken. Twee zaken die niet los van elkaar te zien zijn. Een interview van Pauline Huijzer met Willemijn Vader, mededirecteur van een pr en social media adviesbureau. ‘Het gevaar bestaat dat Het Nieuwe Werken verwordt tot nice to have.’
Reacties geslotenOntwikkel nu juridisch beleid voor HNW!
Binnen de mogelijkheden die het recht – wet- en regelgeving, jurisprudentie, overeenkomsten – biedt, kunnen werkgevers in deze tijden van Het Nieuwe Werken niet langer zonder gedegen ICT-beleid. Ook niet, en wellicht: vooral niet, in de relatie met hun werknemers, stelt Mr. Victor de Pous. Voor je het weet heb je immers de Belastingdienst op je dak. Of erger…
Reacties geslotenDe overeenkomsten tussen ‘Obese’, HNW en echt veranderen
Geen heel voor de hand liggende vergelijking, tussen het programma ‘Obese’ en Het Nieuwe Werken, maar toch is hij wel te trekken, vindt Pauline Huijzer. Zij ziet de overeenkomsten in ieder geval overduidelijk. Sterke overeenkomsten. Er valt zelfs lering uit te trekken, is haar mening. Beide zaken gaan immers over veranderen. En daar is heel goede begeleiding bij nodig.
12 ReactiesHet Nieuwe Werken vs The American Dream
Op zijn reis rond de wereld praat Sjoerd Gerritsen met alle soorten mensen zo veel mogelijk over alle soorten dingen. Ook over Het Nieuwe Werken. En over The American Dream – hij zit momenteel immers in de VS. Want welk type of soort mens is nu geneigd welke manier van werken na te streven? Gaandeweg is Gerritsen erachter gekomen dat dit helemaal niet zo persoonsgebonden is als je in eerste instantie misschien zou denken. Er blijkt meer te spelen. Iets overkoepelends.
2 Reacties