Makkelijke stretches voor thuiswerken

Door Danny Bijl van - 12 mei 2021
Reacties gesloten

Merk je ook dat je na een dag thuiswerken rug- en nekpijn hebt? Of heb je na lang zitten last van dikke benen en voeten? Dan is het belangrijk om af en toe oefeningen te doen. Urenlang zitten is immers een aanval op je lichaam. Gelukkig zijn er verschillende oefeningen die je makkelijk kunt doen tijdens het thuiswerken. Zo kun je bijvoorbeeld even stretchen op je bureaustoel of oefeningen doen aan het koffiezetapparaat. 

Last van een pijnlijke nek?

Als je bijvoorbeeld een hele dag naar een scherm kijkt en in een bureaustoel zit, kan het goed zijn dat werkstress ‘vast’ komt te zitten in de schouders en de nek. Als je dan ineens bijvoorbeeld naar links kijkt, voel je je pijnlijke nek. Vervelend! 

Ga even rechtop staan en hef je schouders zo hoog mogelijk op en houd dit een drietal seconden vast. Laat ze daarna rustig zakken en ontspan even. Herhaal deze oefening zo’n tien keer. Na deze stretch kun je ook even je nek rollen. Rol zo’n vijf keer je hoofd in één richting en vijf keer in de andere richting. 

Last-van-een-pijnlijke-nek

Last van dikke voeten na lang stilzitten?

Als je uren stilzit, kun je merken dat je zware benen of dikke voeten krijgt. Dit is het resultaat van slechte bloedcirculatie door te lang zitten. Er wordt dan immers meer bloed aangevoerd dan nodig is, waardoor de druk op de aders stijgt. Het is dus erg belangrijk dat je geregeld een stukje wandelt, om de bloed goed te laten circuleren in je benen, zodat er geen vochtophoping ontstaat in je voeten. Heb je hier vaker last van en helpt af en toe wandelen niet? Dan kan het dragen van steunkousen handig zijn 

Last van stijve spieren?

Merk je tijdens je korte wandeling naar het koffiezetapparaat dat je spieren stijf aanvoelen? Dan kun je het momentje terwijl je wacht op een nieuwe kop koffie gebruiken om even je bovenlichaam uit te rekken. Ga met je voeten op schouderbreedte staan en strek je armen boven je hoofd. Neem je handen vast en leun zachtjes naar links. Je voelt meteen je rug en je ribspieren opspannen! Leun daarna naar rechts en herhaal zo’n tien keer. 

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten