Meer beweging op de werkvloer: 5 tips

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 7 november 2019
Reacties gesloten

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd: en dat is niet voor niets. Steeds meer Nederlanders brengen hun dagen zittend door, en dit heeft langdurende effecten op de gezondheid. Van hoofdpijn tot rugklachten: zitten is niet gezond te noemen. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om meer te bewegen op de werkvloer. We geven je een aantal handige tips!

1. Staand werken

Om te beginnen kan een zit sta bureau kopen een ongelooflijk gezonde keuze zijn. Dit zit sta bureau geeft je de mogelijkheid om niet alleen zittend, maar ook staand en zelfs bewegend te werken. Wanneer het zitten, staan en bewegen afgewisseld wordt creëer je een gezondere werkhouding, verbrand je meer calorieën, belast je spieren en gewrichten minder intens en vergroot je zelfs je productiviteit!

2. Een zitbal

Is de aanschaf van een zit sta bureau (nog) geen mogelijkheid? Dan zijn er ook opties om te bewegen wanneer je de hele dag zit. Schaf bijvoorbeeld een zitbal aan in plaats van een bureaustoel. Op deze manier span je jouw hele lichaam in; zelfs wanneer je zit. Ook hier geldt natuurlijk dat je het af kunt wisselen met het ‘gewone’ zitten.

3. Bewegen achter je bureau

Daarnaast zijn er ook zittend verschillende workouts te vinden die je gewoon tijdens het werken kunt doen. Met dit soort workouts verbeter je bijvoorbeeld je beenspieren of je buikspieren terwijl je ondertussen gewoon door werkt. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en meer calorieën verbrandt.

4. Maak een wandeling

Het contact met collega’s gebeurt steeds vaker via de e-mail. Probeer die e-mail eens in te ruilen voor een wandeling naar die collega op een andere afdeling. Niet alleen zorg je zo voor meer beweging in je dag; je onderhoudt ook nog eens persoonlijk contact met je collega’s. Wil je wat water drinken? Vul dan geen hele fles met water om op je bureau te zetten, maar loop juist ieder uur even naar de koffiehoek om een vers glas water te drinken. Op deze manier blijf je de hele dag door lekker in beweging en wissel je het zitten af met een goede wandeling.

Beweging werkvloer trap nemen

5. Neem wat vaker de trap

Werk je op een hogere verdieping en ga je vaak met de lift? Laat de lift dan eens wat vaker links liggen en ga eens wat vaker met de trap. Traplopen is een geweldig goede fitness oefening en zorgt ervoor dat je spieren wat meer te doen krijgen dan de hele dag verkrampt op een bureaustoel zitten!

Wat doe jij om voldoende te bewegen op de werkvloer?

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten