Meer structuur en minder werkdruk in je werk

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 24 augustus 2020
Reacties gesloten

Een te drukke agenda, een hoop stress, een lading aan overgebleven werk. Het klinkt allemaal heel normaal wanneer we denken aan het hebben van een baan in 2020. Dit willen we absoluut niet. Het is voor niemand fijn, je manager, je vrienden en familie, je partner en allereerst jezelf. Een hoge werkdruk zorgt niet alleen voor een slecht humeur, het zorgt er ook voor dat je slechter slaapt, het verslechtert je band met je dierbaren en het is enorm slecht voor je gezondheid. Natuurlijk horen drukke en stressvolle dagen erbij, maar deze wil je omzetten in zo min mogelijk drukte en stress. Hoe doe je dit?

In een paar stappen meer structuur

Heb je moeite met het inplannen van je agenda of vind je het lastig om je te houden aan je agenda? In een paar stappen kun je dit goed aanleren en meer structuur geven. Allereerst wil je analyse uitvoeren om te kijken waar het iedere keer misgaat. Wanneer je alles opschrijft waar het misgaat kun je een strategie bedenken. Vaak zijn dit handige tools, zoals een urenregistratie formulier waar je kunt bijhouden hoelang je hebt gedaan over een opdracht. Als je ziet dat je hier veel te lang mee bezig bent dan nodig is kun je opnieuw een analyse uitvoeren om te kijken waar dit misgaat en zo gaan schrappen.

Vergeet ook niet momenten in de week in te plannen waar je niet te veel bezig wilt zijn met stressvolle opdrachten. Probeer vervelende zaken als eerst op te pakken en sluit je dag af met een Elearning training waar je iets van kan leren.

Schrap multitasken

Verminder multitasken

Multitasken is een grote stressbron. Veel mensen zeggen overal ja op waardoor ze en bezig zijn met een groot verslag en het uitwerken van een interview. Wat gebeurt er? Beide opdrachten voer je niet met volle aandacht uit, waardoor het resultaat slechter is. De kans is groot dat je meer feedback krijgt dan wanneer je je had gefocust op één taak tegelijk. Probeer altijd maar te werken aan één taak. Doordat je de volle aandacht geeft aan één taak, voer je het beter uit, is de kans groot dat je het sneller af hebt en een beter resultaat krijgt. Dit motiveert je weer verder te gaan met je volgende taak en beter te leren plannen.

Heb je toch nog steeds last van een te hoge werkdruk? Ga dan een praten met je manager en laat precies zien waar je tegenaan loopt. Samen kunnen jullie zoeken naar de juiste balans.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten