Met deze thuiskantoor tips boost je je productiviteit

Door Danny Bijl van - 2 januari 2023
Reacties gesloten

Thuiswerken wordt steeds populairder, maar het kan ook heel uitdagend zijn. Als je vanuit huis werkt, heb je geen collega’s of leidinggevenden in de buurt om je op de rails te houden. Daarom is het belangrijk om een productieve thuiswerkplek te ontwikkelen waar je je op je werk kunt concentreren zonder afgeleid te worden door rommel of andere factoren. De productiviteit kun je onder andere verhogen door de juiste verlichting. Zorg er dus voor dat jouw thuiskantoor voorzien is van ledinbouwspots om de ruimte te voorzien van goede verlichting. Hieronder vind je enkele tips om de productiviteit in je thuiskantoor te verhogen.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht kan je productiviteit aanzienlijk verhogen. Als jouw thuiskantoor één of meerdere ramen heeft, is het belangrijk om de gordijnen open te laten gedurende de dag. Zo kan het natuurlijke licht naar binnen komen. Heb je geen ramen in je thuiskantoor of werk je vaak ’s avonds als het buiten al schemerig of donker is? Dan is de juiste verlichting ontzettend belangrijk. Ga op zoek naar de beste wandlampen die jouw thuiskantoor goed kunnen verlichten. Zo blijf je productief en geconcentreerd.

Houd het opgeruimd en georganiseerd

Houd het opgeruimd en georganiseerd

Het is belangrijk om je thuiskantoor geordend te houden. Zorg daarom dat je voldoende opbergsystemen hebt waar je jouw spullen makkelijk in kunt wegstoppen. Zorg ook dat je een systeem creëert en geef alles een vaste plek. Dit voorkomt chaos en ruis in je thuiskantoor. Houd je bureau altijd netjes en zorg dat er aan het einde van de dag zo min mogelijk spullen op liggen. Dat geeft je de volgende dag meer rust om te beginnen.

De juiste kantoorbenodigdheden

Thuiswerken kan het moeilijk maken om je privéleven te scheiden van je werk, maar de juiste kantoorartikelen kunnen daarbij helpen. En de juiste spullen in je omgeving kunnen ook je productiviteit verhogen! Of je nu alles graag digitaal doet of meer een analoog type bent, het is belangrijk dat je de spullen gebruikt die je nodig hebt om je werk effectief te doen. Van ergonomische stoelen tot meerdere monitoropstellingen en een fijne laptop of computer. Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je thuiswerkplek comfortabel is en bevorderlijk voor de productiviteit. Vergeet ook de kleine details niet, zoals notitieblokken, nietmachines en perforators. Het lijkt misschien overbodig, maar het bij de hand hebben van de juiste benodigdheden maakt het verschil bij het tijdig uitvoeren van een taak. Stel een lijst van kantoorbenodigdheden samen die voor jou het beste werken en zorg dat je alles in huis haalt wat je nodig hebt. Maak je klaar om te floreren in je nieuwe werkruimte en til je productiviteit naar een hoger niveau!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten