Ondernemer met letselschade: hoe zit dat?

Door Danny Bijl van - 29 juni 2022
Reacties gesloten

Als ondernemer heb je natuurlijk te maken met diverse risico’s. Een van de dingen die voor ondernemers niet heel goed geregeld is, is bescherming bij letselschade. Waar je als werknemer in loondienst kunt rekenen op diverse soorten bescherming, is dit als ondernemer dus een stuk lastiger. Want hoe zit dat als ondernemer met letselschade? Wij brengen je op de hoogte, dus lees snel verder.

Verschillen tussen ondernemers en werknemers in loondienst

Wanneer je in loondienst werkt en letselschade oploopt, kun je deze schade vaak prima verhalen op de werkgever. Werkgevers zijn hier vaak goed voor verzekerd en hierdoor is het voor werknemers in loondienst fijn dat deze schade kan worden verhaald op de werkgever. Bij zzp’ers zit dit anders. Als je ondernemer bent en te maken hebt met letselschade, kun je te maken krijgen met grote financiële gevolgen. Waar een werknemer in loondienst gewoon doorbetaald krijgt bij letselschade, heb jij hier als ondernemer uiteraard geen recht op. En dat is flink balen, want dit kan grote financiële gevolgen hebben wat natuurlijk niet fijn is voor jou als ondernemer.

Bij sommige omstandigheden kom je niet met lege handen te staan als je letselschade hebt. Dit is het geval wanneer je als ondernemer werkzaamheden van een opdrachtgever verricht die ook hadden kunnen worden gedaan door een werknemer. Als dit het geval is, heb je recht op dezelfde bescherming als een werknemer in loondienst. Want veel opdrachtgevers zijn verzekerd, waardoor het ook als ondernemer mogelijk is om recht te krijgen op bescherming. Echter is dit natuurlijk per situatie verschillend en is het lang niet altijd zo dat je als ondernemer recht hebt op bescherming bij letselschade.

Wat kun je als ondernemer doen als je te maken hebt met letselschade?

Wat kun je als ondernemer doen als je te maken hebt met letselschade

Nu je een beter beeld hebt over de verschillen tussen ondernemers en werknemers in loondienst op het gebied van letselschade, is het als ondernemer ook fijn om te weten wat je kunt doen als je te maken hebt met bijvoorbeeld letselschade Den Haag of ergens anders. Om te bepalen of de opdrachtgever aansprakelijk is voor de letselschade die jij hebt opgelopen, kan het slim zijn om juridische hulp in te schakelen. Deze rechtshulp kan handig zijn om sterker te staan als ondernemer en om het proces goed te laten verlopen.

Wat valt allemaal onder letselschade?

Bij letselschade kun je denken aan verschillende dingen. Je hebt te maken met letselschade bij bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, verkeersongeval of overige ongevallen. Ben je werkzaam in Den Haag en ben je benieuwd naar wat je moet doen bij letselschade? Via bedrijfsongeval Den Haag lees je meer over waar je aan kunt denken.

Als ondernemer met letselschade sta je dus een stuk minder sterk dan een werknemer in loondienst. Met behulp van deze informatie hierboven weet je meer over wat je kunt verwachten en wat je wel kunt doen als ondernemer bij letselschade. Hoewel je natuurlijk hoopt dat het je nooit overkomt, zit ongeluk in een klein hoekje. Het kan dus nooit kwaad om hiervan op de hoogte te zijn.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten