Online bijverdienen: 5 mogelijkheden

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 5 september 2019
Reacties gesloten

Het internet is een machtig medium. In een paar decennia is het internet uitgegroeid tot een fenomeen waar we niet zonder kunnen. Om in contact te blijven met vrienden en familie, om op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in de wereld én je kunt ook online geld verdienen. Er zijn natuurlijk zat internetondernemers die online hun inkomen verdienen, maar het kan ook op kleinere schaal. Zelfs als je geen diploma op zak hebt! Hoe dan? Wij hebben 5 mogelijkheden op een rijtje gezet waarmee je online wat kunt bijverdienen! 

Online bijverdienen

Werk jij, maar heb je wel wat tijd over? Dan is het natuurlijk ideaal als je wat bij kunt verdienen zonder de deur uit te hoeven. Om wat extra inkomen te genereren, om een vakantie bij elkaar te sparen of bijvoorbeeld je schulden weg te werken. En dat allemaal zonder afgeronde opleiding. Het enige wat je nodig hebt is tijd, een computer of laptop en een internetverbinding. Hieronder 5 mogelijkheden om online bij te verdienen:

1 Begin met vloggen!

YouTube is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de grootste videoplatformen van het internet. Iedereen kan filmpjes op YouTube uploaden en dat maakt dit platform zo toegankelijk. Nog een pluspunt: je kunt hier geld mee verdienen. Als je video’s voldoende bekeken worden kun je partner worden van YouTube. Dan is het zaak dat je in een jaar minimaal 4.000 uur ‘watchtime’ hebt én je moet minstens 1.000 abonnees hebben. Vervolgens kun je je inschrijven en worden er advertenties getoond bij jou video’s. Maar wat verdien je ermee? Je krijgt gemiddeld 1 euro per 1.000 weergaven van je video. Dit lijkt niet veel, maar als je leuke video’s maakt en het slaat aan, dan kunnen je video’s duizenden mensen, zo niet miljoenen mensen bereiken. Reken je winst maar uit!

2 Callcenterwerk

Callcenterwerk

Werken bij een callcenter kan erg lucratief zijn. Dit valt echter niet onder de noemer ‘online bijverdienen’, toch? De meest callcenters werken inderdaad alleen op locatie, maar er is ook callcenterwerk wat je vanuit huis kunt doen. Als werknemer bel je potentiële klanten via je internetverbinding en je krijgt hiervoor betaald. Je treedt bij deze manier wel in dienst bij het callcenterbedrijf, dus je moet voor jezelf even kijken of je dat wel wilt. Sta je hiervoor open, dan is dit een prima manier om geld te verdienen vanuit huis.

3 Werken als vertaler

Heb jij een talenknobbel en spreek jij meerdere talen (vloeiend)? Dan is een bijbaantje als (online) vertaler wellicht wat voor jou. Via bijvoorbeeld Fairlingo kun je jezelf inschrijven als vertaler. Je ondergaat vervolgens een paar tests om te kijken of je wel de vereiste kennis hebt, maar dan kun je aan de slag. Het is gratis om een account aan te maken en je kunt werken waar je maar wilt. Kortom, ideaal voor als je meertalig bent opgevoed, maar hier niets mee doet. Betalingen verlopen via PayPal, wat natuurlijk ook erg handig is.

4 Klikken voor geld

Wist je dat je ook geld kunt verdienen met het klikken op mailtjes of links? Dat je letterlijk betaald wordt voor een ‘klik’. Het kan! Er zijn verschillende websites waar je je kunt inschrijven om vervolgens op deze manier wat bij te verdienen. Het werk zelf is wel erg inspiratieloos aangezien je echt puur betaald wordt voor het ‘klikken’, maar als je hier geen problemen mee hebt dan kan het een goede inkomstenbron zijn. Je krijgt vaak niet meer dan een paar cent per klik, maar wanneer je dit meerdere dagen in de week doet, kunnen de verdiensten aardig zijn. Een website waar je kunt ‘klikken’ voor geld is EuroClix.

5 Verdiep je in de Bitcoin

De Bitcoin, wie kent hem niet? Deze virtuele munt kende een gigantische vlucht, maar daalde niet lang daarna tot een dieptepunt. Nu trekt de munt weer een beetje bij en de verwachting is dat de Bitcoin in de komende decennia meer dan een ton waard wordt. Je kunt natuurlijk nooit met zekerheid zeggen of dit ook echt gaat gebeuren, maar er zijn best veel mensen die op deze manier hun geld verdienen. Je moet je er wel echt in verdiepen, want zonder kennis is het niet verstandig om hiermee aan de slag te gaan.

Zo, dit waren 5 manieren om online wat bij te verdienen. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren, maar deze zijn toegankelijk en je kunt er gelijk mee aan de slag. Welke manier mag volgens jou beslist niet ontbreken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten