Online samenwerken kan makkelijker

Door Gerard Bergsma van - 27 mei 2014
Reacties gesloten

Samen denkenNu veel organisaties al een tijd bezig zijn met Het Nieuwe Werken komen ze erachter dat de voordelen niet altijd opwegen tegen de nadelen. Voordelen als flexibeler werken en kostenbesparing worden vaak teniet gedaan door het feit dat projecten een stuk stroever verlopen, omdat mensen elkaar minder makkelijk weten te vinden.

Samenwerking
Het is daarom cruciaal om bij HNW de samenwerking tussen medewerkers te bevorderen. Effectief samenwerken is namelijk van groot belang voor de groei van een onderneming. Je wilt als ondernemer niet dat je medewerkers het onderlinge contact met elkaar verliezen. Wanneer er weinig praatjes meer gehouden worden bij het koffiezetapparaat of in de spreekwoordelijke wandelgangen, dan is het zaak om het onderlinge contact proactief te bevorderen.

Online is goud waard
Maar hoe pak je dat dan concreet aan? Ten eerste is het belangrijk dat contact tussen medewerkers vooral laagdrempelig is. Wanneer collega’s niet meer tegenover elkaar aan een bureau zitten, zou je dat gevoel als het ware willen simuleren. Dat het dus net zo makkelijk is om bij elkaar aan te kloppen en samen aan een project te werken, terwijl je niet bij elkaar in de buurt zit. Een online samenwerkingstool als Microsoft Lync kan daarbij helpen. Wanneer medewerkers via zo’n tool eenvoudig aan hetzelfde document kunnen werken en elkaar via videoconferencing kunnen spreken, dan voelt het bijna alsof ze tegenover elkaar zitten. Niet alleen laagdrempeligheid is daarbij cruciaal, ook gebruiksvriendelijkheid is belangrijk. Communicatiemiddelen moeten handig in het gebruik zijn, anders haken mensen snel af.

VideoconferencingZelf ervaren
Om zelf te ervaren welke voordelen online samenwerking organisaties kan brengen, organiseert Infopact, specialist in IP-communicatie, op 27 mei een Partner Event over de voordelen van Microsoft Lync. De tool was voorheen vooral  voorbehouden aan de bovenkant van de zakelijke markt vanwege de kostbare on premise installatie, maar nu de dienst ook in de cloud draait, is het eindelijk een reële optie geworden voor het MKB. 

Deel dit artikel met anderen
Gerard Bergsma -
Gerard Bergsma is commercieel directeur van Infopact Netwerk & Communicatie. Infopact is specialist in IP-communicatie en bundelt spraak-, data- en internetdiensten op maat in een snel en veilig netwerk. Infopact streeft ernaar om het hart van organisaties - daar waar de communicatie plaatsvindt - voortdurend in topconditie te houden. Gerard is als commercieel directeur o.a. verantwoordelijk voor het vermarkten van het dienstenportfolio, dat bestaat uit innovatieve oplossingen voor het MKB.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten