Is outputsturing te koop?

Door Tim De Vos van Veldhoen + Company BV - 28 oktober 2015
Reacties gesloten

Kleurrijk HNWWerken waar, wanneer en hoe je wilt. Dat is HNW en HNW kan niet zonder. Toch? Dat is belangrijk én mogelijk, want mensen zijn te vertrouwen en werken het meest effectief als ze kunnen werken in vrijheid. Dat is ons eigen gedachtegoed en we geloven er ook echt in. 

Veel van onze klanten willen outputsturing kopen. Ik vind het gemakkelijk om ‘outputsturing’ te verkopen, maar ongelofelijk moeilijk om het te helpen realiseren. Eigenlijk vind ik het al moeilijk om aansprekend goede voorbeelden van organisaties die het toepassen te benoemen. Zijn die er wel?

Outputsturing

Ingewikkeld…ook al ben ik zelf trainer in dit vakgebied en zijn de klanten waarvoor ik werk tevreden. We hebben een prachtige theorie en hoogwaardig trainingsmateriaal en ik voel me vertrouwd met de toepassing ervan. Toch worstelen alle organisaties waar ik kom (en dat zijn er nogal wat) met outputsturing. Echte aansprekende en doorgrondende ervaringsverhalen? Zeldzaam. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik zelf ook nog veel te ontdekken heb in mijn eigen outputsturing…Laat ik voor mijn onderzoekje dan vooral klein beginnen: bij mezelf. Werk ik zelf wel op basis van output?

Interessant. Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels of ik dat ooit echt gedaan heb en heb twijfels over de reactie van mijn directe werkcollega’s. Soms is het heerlijk om tot lunchtijd alleen maar koffie te drinken, nieuws te kijken en naar het bos achter mijn huis te staren. Past goed bij mijn introverte energiehuishouding en het dagritme dat me goed ligt! En dan de middag filosoferend in mijn eigen gedachten beginnen, terwijl ik buiten onder mijn overkapping naar het ruisen van de bomen luister. Filosoferend over of ik nu nog wel afkrijg wat af moet. En over wat die ene klant nu dwarszit. En over of ik iets vergeet. En over hoe ik met minder inspanning een beter resultaat krijg. En over wat ik vanavond met eten doe…

Het Nieuwe Werken: sturen op resultatenComfortabeler

Het rare is dat, als ik dit opschrijf, mijn eerste neiging is om nu te gaan schrijven wanneer ik die tijd dan inhaal. Dat ik óók veel dagen heb dat ik waanzinnig hard moet werken. En dat ik ook vaak in de avonden werk, omdat ik dan effectiever ben. En die lange reistijden, die maken dit type werk extra zwaar! En dat… Allemaal over meer, harder, zwaarder en langer. Hee Tim, het was werken gericht op output toch? Hmmm…ja, maar gelukkig heb ik de verantwoording nu wel opgeschreven, dat is toch comfortabeler. Rare wereld…

Herkenbaar? Ben ik van overtuigd! Oplossing? Geen pasklaar antwoord. Ik denk dat ik mijn eigen wijze om tot output te komen maar eens explicieter ga delen met collega’s. Hoewel…Ik denk dat ik (het is zondagavond 23:00) eerst nog even buiten de kachel ga aansteken. In mijn eentje starend naar het vuur komen bij mij namelijk altijd de beste ideeën boven…

Deel dit artikel met anderen
Tim De Vos - Senior adviseur Het Nieuwe Werken
Tim de Vos (Weert, 1979) liep een opleidingspad dat via Kunstacademie, naar Facility Management en professionele communicatie en systemisch werk gaat. Na een tijd als zelfstandig programmamanager in de mediawereld gewerkt te hebben, is hij in 2006 aan de slag gegaan bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Met een focus op de psychologische en sociologische kant van HNW, begeeft hij zich op het snijvlak van consultancy en coaching / training. Dit maakt hem een interessante partner of inspirator in sociale processen en wanneer de situatie om grote creativiteit vraagt. Hij is ook betrokken bij HNW ontwikkelingen elders in de wereld: UK, Saoedi Arabië, US en Oostenrijk. Als senior adviseur onder meer actief voor LEGO, Medtronic, PWN, Hoogheemraadschap, Alliander, Provincie Gelderland, Goodman en NIBC.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten