Overgaan op Order to Cash software: dit zijn je mogelijkheden

Door Danny Bijl van - 22 februari 2024
Reacties gesloten

Automatisering is niet meer weg te denken en dat geldt ook zeker in het leven van een ondernemer. Steeds meer taken en verplichtingen kunnen uit handen genomen worden door software, apps of zelfs het steeds intensiever voorkomende AI. Overweeg je zelf ook om wat meer “digitaal” talent in te schakelen? Dan hebben wij hier een lijstje voor je samengesteld met interessante opties!

Facturatie

Factureren is een cruciaal onderdeel in het Order to Cash-proces. Echter, het factureren zelf kan erg tijdrovend zijn en bovendien slachtoffer worden van slordigheidsfoutjes, zoals een verkeerd geschreven naam.

Door facturatie software in te schakelen, ontneem je deze lasten van je eigen schouders en voorkom je dat je klant een factuur krijgt waar jouw IBAN niet goed op vermeld staat. Dit is vooral aan te raden voor ondernemers die te veel tijd kwijt zijn aan het opstellen en verzenden van facturen. Ben je een beginnende ondernemer, of werk je met slechts een heel specifiek groepje klanten, dan zal je hier minder toegevoegde waarde uit halen.

Debiteurenbeheer

Soms kan een klant door bepaalde omstandigheden zijn factuur niet op tijd betalen. Dat is vervelend, maar gelukkig kunnen ze een betalingsregeling treffen. Wanneer je over goed debiteurenbeheer beschikt, hoeft dit totaal geen probleem te zijn. Echter, heb je je debiteurenbeheer wat minder goed op orde, dan kunnen kleine tegenslagen als dit voor een nare klink in de kabel zorgen.

Een goede oplossing hiervoor is om software aan te schaffen voor je debiteurenbeheer. En niet alleen de betalingsregelingen, maar ook alle andere zaken die met de binnenkomende geldstroom te maken hebben, kunnen hiermee voor jou geregeld worden zonder dat je er veel naar om hoeft te kijken. Dit is extra sterk aan te raden voor ondernemers die veel klanten hebben of grote bedragen binnenkrijgen per goed of dienst, om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden.

Volledige Order to Cash-Automatisering

Dan kan je overwegen om voor volledige order to cash automation te gaan. Order to cash is het complete proces van het ontvangen van orders tot aan het innen van de factuur. Voor veel ondernemingen vergt dit erg veel tijd, dus daarom is het des te beter dat ook dit proces geautomatiseerd kan worden. Door te investeren in automatisering, kun je veel efficiënter werken. De tijd die je normaal kwijt bent aan dit proces, kun je nu besteden aan andere belangrijke zaken. Naast dat het de kans op menselijke feiten verkleint, versnelt het ook nog eens het volledige order to cash-proces. Omdat je inzicht krijgt in alles rondom dit proces, kun je continu strategische beslissingen nemen om de cashflow te verbeteren. Zo maak je je financiële situatie nog sterker.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten