Pakketpost, als het goed moet gebeuren

Reacties gesloten

Waarschijnlijk sta je er niet dagelijks bij stil. Als jouw werk erop zit en het pakket klaar staat voor verzending, verwacht je gewoon dat je dat ergens kan afgeven op het wordt opgehaald. Dan vertrouw je erop dat het op tijd en intact op bestemming komt zonder dat het veel kost. Pakketbezorging of te wel verzending per koerier is vandaag de dag net zo vanzelfsprekend als flexwerken. De eerste koeriers waren waarschijnlijk Egyptenaren. Uit teksten blijkt dat al 2.400 jaar voor Christus er in het land van de piramides koeriers waren in dienst van de farao’s. Deze koeriers brachten boodschappen rond waarin de wil van de heerser werd verwoord. Uiteraard namen deze koeriers ook wel eens een pakketje mee om af te leveren als daar iets tegenover stond. Voor die tijd werden boodschappen meestal mondeling overgebracht, waarbij het ook niet onmogelijk was dat er pakketjes meegingen. Pakketbezorging bestaat dus al zeer lange tijd.

Zoveel verschillende bedrijven…

Vandaag de dag worden er een grote hoeveelheid goederen door moderne koeriers afgeleverd. Het is beslist niet zo dat ieder bedrijf in die sector ook van alles vervoert. De wensen zijn tenslotte ook afwijkend. Wie maaltijden wil laten bezorgen, zal zeker willen zijn dat deze warm en smakelijk aankomen. Vaak is voor een opdrachtgever snelheid het belangrijkste, maar er zijn ook situaties waarbij de bestelling exact op een bepaald tijdstip moet plaatsvinden. Het kan ook de persoonlijke begeleiding zijn van de chauffeur die voor de verzender de voorkeur heeft. Aan verschillende diensten van een koerier hangen verschillende prijzen. Ook de wijze waarop het transport plaatsvindt verschilt van fiets tot vrachtwagen en vliegtuig.

Expresse-diensten

Een van de bekendste ontwikkelingen bij de pakketbezorging is de estafette dienst. Door te wisselen van ijlbodes, paarden en postkoetsen kon een pakket over grote afstanden worden vervoerd in relatief korte tijd. Zo kon een bestelling zelfs in het buitenland worden afgeleverd, sneller dan iemand die reis kon afleggen. Nog steeds zijn expressediensten de beste methode om een pakket snel op de bestemming te krijgen, waar ter wereld dan ook. De hoeveelheid vracht die door de lucht wordt vervoerd, stijgt nog ieder jaar.

Hoe vind je de juiste pakketbezorger

Wil je goedkoop een pakket versturen met de zekerheid dat de koerier betrouwbaar is, dan kies je voor een betrouwbare online vergelijkingssite. Wist je dat er in Nederland vandaag de dag meer dan 20 koeriersdiensten zijn die pakketten van bedrijven over de hele wereld vervoeren? Via cheapcargo.com kan je via een handig menu alle bijzonderheden van jouw pakket invoeren. Moet het naar het buitenland, is er een deadline voor bezorging, hoeveel weegt het pakket etc. Op basis hiervan kiest de site voor de mogelijke koeriers en vermeldt ook indicatief de prijzen. Op die manier kun je goedkoop een pakket versturen zonder zelf alle koeriers te beoordelen op prijs en kwaliteit. Ook dit is weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van de pakketbezorging. Test het en je zal verbaasd staan.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten