SEO trends 2021

Door Danny Bijl van - 12 mei 2021
Reacties gesloten

Om als bedrijf mee te kunnen doen in de markt, kan je anno 2021 niet meer zonder SEO. Wellicht ben je zelf SEO specialist, of ben je online marketeer en ben je bekend met de basis van SEO. Als je in het online marketing landschap werkt, dan weet je in ieder geval dat zoekmachine optimalisatie een proces is dat continue in beweging is. Dit komt voornamelijk door de regelmatige algoritme updates van Google. Zorg dus dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. In dit artikel nemen we je mee in drie aankondigingen en opkomende trends in SEO-land.

1. Core Web Vitals

Vanaf mei 2021 zal Google weer een grote ranking update uitvoeren. Wat bijzonder is aan deze update, is dat ze hem al ruim van te voren hebben aangekondigd. De nieuwe metrics die centraal staan zijn de Core Web Vitals. Dit zijn vitale websitesnelheid onderdelen. De Core Web Vitals bestaan uit:

  • Largest Contenful Paint
  • First Input Delay
  • Cumulative Layout Shift

Alle drie deze metrics zeggen iets over laadprestaties van webpagina’s. Deze onderdelen moeten zo goed mogelijk scoren om bij te dragen aan een goede algehele websitesnelheid-score.

2. Google Passage Ranking

Wellicht heb je dit zelf bewust of onbewust al opgemerkt. Google Passage ranking toont vaak een specifiek deel van een pagina als antwoord op een vraag. 

Voorbeeld: Je typt een vraag in op Google. Het antwoord verschijnt bovenaan de zoekresultatenpagina en wanneer je er op klikt, navigeert je browser direct naar dat specifieke stuk op de webpagina en het is geel gemarkeerd. Weer een voorbeeld van hoe Google’s algortime steeds slimmer wordt.

3. SERP features

SERP features

Met een grote toename van concurrentie in de markt, maar ook met de updates van de zoekresultatenpagina voor Ads, Google Shopping, Google Maps en Google My Business, wordt het steeds lastiger om op te vallen. 

Opvallen kan nog steeds met behulp van SERP features. Dit zijn elementen die je zoekresultaten uitbreiden, of rijker maken waardoor het oog van de gebruiker er meer naartoe getrokken wordt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Reviews
  • Afbeeldingen
  • FAQ’s
  • Prijzen
  • Voorraad

Is jouw site al klaar voor deze updates, of kan je wel wat hulp gebruiken? Je kunt eenvoudig een gratis review aanvragen en je SEO uitbesteden bij een online marketingbureau.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten