Slim geld besparen? Zo kun je het magazijn voordelig inrichten

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 13 mei 2022
Reacties gesloten

Zoek jij naar een voordelige manier om jouw opslagplaats in te richten? Dit kan bijvoorbeeld met tweedehands stellingen. In dit artikel hebben we daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je op een slimme wijze geld besparen!

Professionele keuring

Wanneer je voor gebruikte magazijnstellingen zoals palletstellingen of verrijdbare stellingen kiest, is het verstandig om voor een stellage te gaan die geïnspecteerd en gekeurd is. Hierbij kunnen de leveranciers gebreken of schade tijdig ontdekken. Daardoor ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit tweedehands stellingen, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit.

Stelling huren

Heb jij voor een korte periode een stellage nodig? Door een stellage te huren, ben je in staat om snel te schakelen als de groei terugloopt of krimpt. Dit maakt het magazijn en de voorraad een stuk flexibeler. Uiteraard kun je ook meer vloeroppervlakte creëren door een nieuwe of een meer efficiënte indeling te maken. In dat geval kan stellingen huren uitkomst bieden. Bij het huren van een stelling is de investering laag én tegelijkertijd blijft het werkkapitaal op peil.

Maximale capaciteit

Maximale capaciteit

Naast de mogelijkheid voor het huren van stellingen, kun je voor verschillende opslagsystemen en magazijnbenodigdheden gaan. Met diverse soorten vaste en verrijdbare stellages kun je de opslagplaats efficiënter en veiliger inrichten. Zo kun je zelfs met een verrijdbare stelling de opslagplaats optimaal benutten, aangezien er voor verrijdbare stellages geen gangpaden nodig zijn. Op deze manier kun je de maximale capaciteit van het magazijn gebruiken!

Draagarmstelling

Wil je de ruimte tegen of aan een wand gebruiken? In dat geval kun je overwegen om armstellingen in te zetten. Deze multifunctionele stellage biedt tal van opties voor het opslaan van lange goederen en materialen. Het is eveneens mogelijk om een verdieping te laten steunen op de draagarmstellingen. Hierdoor heb je beneden een flexibele materiaalopslag voor lange materialen én boven een verdubbeling van het aantal beschikbare vierkante meters.

Entresolvloer

Wanneer je meer gebruik wilt maken van de beschikbare oppervlakte, dan kun je overwegen om voor een verdiepings- of entresolvloer te kiezen. Door de aankoop van een entresolvloer kun je het aantal vierkante meters op een slimme manier vergroten. Zo hoef je het pand niet uit te breiden. Bovendien kan de vloer worden gebruikt om extra werkplaatsen te creëren.

Met de bovenstaande tips kun je veel geld besparen en weet je precies waar je op moet letten.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten