Slimme tips voor op kantoor

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 juli 2019
Reacties gesloten

Een fris en up-to-date kantoor zorgt ervoor dat werknemers blij en opgewekt naar kantoor gaan. Door een aantal aanpassingen te doen in een kantoor vergroot je het werkplezier en ook de productiviteit. Bekijk in dit artikel een aantal handige tips om van je kantoor de ideale werkplek te maken.

Kies voor vernieuwing

Mensen zijn geen apparaten die op het werk alles op de automatische piloot doen. Ze zijn zelfstandig en soms thuis al van alle gemakken en nieuwste technologieën voorzien. De standaard voor een leuke werkplek ligt dus hoog. Een goed ict-systeem is daarom een absolute vereiste. Computers moeten snel en up-to-date zijn, zodat hier geen kostbare tijd aan verloren gaat. Het is een flinke investering, waar je voorzichtig mee om moet gaan. Vergeet daarom niet om voor goede inbraakbeveiliging te kiezen, zoals camerabewaking of een alarmsysteem.

Verduurzaam het kantoor

Met een aantal aanpassingen maak je je kantoor klaar voor de toekomst. Door voor een energiezuinige koers te kiezen, ben je bewust bezig met het milieu en bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of een zuinige cv-ketel. Deze apparaten zijn zelfs op elkaar aan te sluiten met bijvoorbeeld een zonneboiler. Het is altijd verstandig om meerdere cv-ketels te vergelijken om te kijken wat het best bij het kantoor past. Ook zijn er kleinere aanpassingen mogelijk, zoals tochstrips of dubbel glas.

Geef je werknemers iets terug

Als je als werkgever medewerkers wilt binden, moet je iedereen wat bieden. De een vindt een kantoortuin helemaal te gek, terwijl de ander liever een beetje rust en privacy heeft. Heeft een werknemer bijvoorbeeld geen zin meer om alleen maar achter zijn bureau te zitten? Dan is het slim om de werkplek om te bouwen tot een dynamische omgeving. Kies bijvoorbeeld voor een stoelfiets of een sta bureau. Aan de andere kant is het ook slim om voor wat ontspanning te zorgen. Kies er bijvoorbeeld voor een relaxhoek te maken met een lekkere bank en een aantal rustgevende planten.

Slimme tips voor op kantoor

Ga in overleg

Wat je ook doet, doe het samen. Formuleer samen de doelen om te komen tot jullie ultieme droom. Monitor ze om te zien wat het resultaat hiervan is. Vier successen en biedt ruimte voor gekke ideeën en ontwikkelingen. Hoe vrijer en veiliger iedereen zich voelt, hoe groter de creativiteit. Ondernemen is tenslotte ook vooral een beetje lef hebben.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten