Slimme trucs om te besparen op je smartphone

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 4 november 2022
Reacties gesloten

Ken jij nog mensen -behalve wellicht je opa of oma- die geen smartphone hebben? Deze mensen zijn wellicht op één hand te tellen. Vandaag de dag is de smartphone echt een must have. Niet alleen om social media te checken en te Whatsappen, maar óók om te werken. Van een Zoom afspraak tot een online meeting via Teams, maar ook bankieren en beleggen; we doen het allemaal op onze smartphones. Toch blijven smartphones een hoge kostenpost op de begroting, ondanks dat ze zo populair zijn. Van de andere kant is dit ook weer niet gek, gezien de vele functionaliteiten die ze hebben. Hoe je altijd online bent maar toch de prijs aantrekkelijk houdt? Hierbij een aantal slimme trucs.

Oud en vertrouwd

Het is heel verleidelijk om na de vaste contractduur van je abonnement, vaak twee jaar, een nieuw toestel en abonnement af te sluiten. Dit is ook niet vreemd, want dat is ook juist wat aanbieders willen en ze maken hier dan ook volop reclame voor. Maar trap een keer niet in deze valkuil en verkies je oude toestel boven een nieuwe. De verbetering op nieuwe toestellen zijn namelijk vandaag de dag nog maar zeer gering, deze merk je wellicht de eerste dagen maar vervolgens ben je er alweer heel snel aan gewend. Door voor een Sim only abonnement te kiezen in combinatie met je oude toestel weet je zeker dat de rekening behoorlijk gaat dalen. En door dat een sim only maandelijks opzegbaar is, kun je zo een nieuw abonnement mét toestel afsluiten als je oude het wel begeeft. Helemaal geen risico dus!

Tweedekans

Tweedekans

Een tweedehands toestel op Marktplaats kopen raden wij niet aan, je ziet aan de buitenkant immers niet hoe de status is. Wellicht is hij al meerdere malen gecrasht of zit er zeer weinig geheugen in het toestel. Er is echter wel een alternatief voor tweedehands en dat is refurbished. Dit zijn toestellen die helemaal gecheckt zijn door professionals en gewoon door erkende bedrijven worden aangeboden inclusief garantie. Een refurbished iphone 11 is bijvoorbeeld al voor een zeer aantrekkelijke prijs te koop.

Kortom, verlang vandaag de dag niet meer het nieuwste van het nieuwste. Niet omdat je dat niet verdient maar vooral omdat het niet meer nodig is. Om hierin af en toe een kleine concessie te doen, ben je vele malen voordeliger uit en heb jij genoeg geld aan het einde van de maand over om al je rekeningen lachend te voldoen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten