Hoe u dicht bij huis kunt werken in een professionele werkomgeving

Door Michel Schaalje van Cisco Nederland - 4 mei 2010
Reacties gesloten

Wat is het grote voordeel van thuiswerken? Geen files, een fijne balans tussen werk en privé en meer effectieve werkuren door het wegvallen van de reistijd. Maar nadelen kunnen er ook zijn. Denk aan het gebrek aan bepaalde IT-faciliteiten, een minder snelle internetverbinding, of bijvoorbeeld een minder rustige werkomgeving als de kinderen weer thuis komen van school. Ook aan thuiswerken kunnen dus nadelen kleven.

Een alternatief is onlangs geïntroduceerd in de vorm van een smartwork center. Maar wat is dat nu precies, een smartwork center?

Best of both worlds

Een smartwork center is een professionele werkomgeving, waar een scala aan werk(plek)oplossingen beschikbaar is, in een zakelijke, goed bereikbare omgeving.

Om veel autoverkeer tegen te gaan, ligt een smartwork center in de buurt van uitvalswegen en knooppunten, stations en woonwijken. Uitgangspunt is dat willekeurige gebruikers, ongeacht waar ze wonen of verblijven, binnen fietsafstand toegang hebben tot een goede werkplek.

Een mooi initiatief dat hopelijk het fileprobleem gedeeltelijk oplost.

Prettig en flexibel

Met een groot netwerk van smartwork centers zou het voor landelijke werkgevers interessant moeten zijn de mogelijkheid aan hun medewerkers aan te bieden. Daarnaast moet het voor medewerkers een fijne plek zijn om naar toe te gaan. Een voorbeeld hiervan vind ik het smartwork center ‘Amsterdam Bright City’ aan de Zuidas, dat compleet wordt ingericht met kinderopvang, cateringvoorzieningen en publieke TelePresence.

In een later stadium worden de Nederlandse TelePresence-locaties gekoppeld aan een internationale netwerk, zodat gebruikers in een smartwork center wereldwijd kunnen samenwerken.

Wil je gebruik maken van zo’n center, dan kun je dit heel makkelijk online reserveren via de portal, www.w-smartwork.nl.

Draagt bij aan balans

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen mensen, winstgevendheid en het goed zorgen voor de planeet. En het mooie van zo’n balans is, dat het uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de medewerkers. En met de zomer in het vooruitzicht, is het op sommige smartwork centers mogelijk om in het zonnetje te netwerken – op een relaxed dakterras met uitzicht op de binnenstad…dat lijkt me zeker een voordeel!

Deel dit artikel met anderen
Michel Schaalje - Technisch Directeur van Cisco Nederland
Michel Schaalje is Technisch Directeur van Cisco Nederland. Als MT-lid is hij verantwoordelijk voor de pre-sales consultancy-tak van Cisco. Deze organisatie adviseert bedrijven hoe zij met IT-oplossingen de bedrijfsvoering kunnen verbeteren.
Zie zijn linkedin profiel voor meer informatie.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten