Snel internet voor je personeel

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 4 november 2022
Reacties gesloten

Snel en betrouwbaar internet voor je personeel is essentieel voor de productiviteit én voor veel operationele processen, om succesvol te kunnen functioneren. De snelheid en betrouwbaarheid van draadloze netwerken zijn in het afgelopen decennium weliswaar aanzienlijk verbeterd, maar toch hebben standaardproducten regelmatig connectiviteitsproblemen. Heb je een slecht WIFI signaal op kantoor? Dan zijn er gelukkig verschillende manieren om het signaal te verbeteren. Dit hoeven niet direct dure oplossingen te zijn. Het is raadzaam om eerst de “makkelijke” oplossingen te proberen en te ontdekken of dit verbetering geeft. In dit blog vertellen we je er meer over.

Verschillende kanalen om wifi op in te stellen

Het komt vaak voor dat bedrijven gevestigd zijn in bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen. Hiervan zullen de meeste, zo niet allemaal, gebruik maken van internet. Hierdoor kan het gebeuren dat een ander bedrijf op hetzelfde wifi kanaal actief is als jouw eigen wifi netwerk, wat er voor kan zorgen dat het internet voor je personeel langzaam(er) wordt. Daarnaast zijn er ook tal van apparaten die de kanalen kunnen verstoren. WIFI is in te stellen op veertien verschillende kanalen. Een eenvoudige en vaak doeltreffende oplossing om meer vaart in je internet te krijgen, is het aanpassen van het kanaal.

Zorg ervoor dat de router op de juiste plaats staat

Zorg ervoor dat de router op de juiste plaats staat

Om snel internet voor je personeel te kunnen garanderen, is het belangrijk dat de router op een strategische plek wordt gezet. Helemaal rechts of links in een grote kantoorruimte is niet verstandig. Daarnaast worden routers ook veel in de meterkast geplaatst. In de meeste gevallen wemelt het daar van de buizen, elektrische leidingen en tal van kabels. Ook dikke muren verstoren de kwaliteit en reikwijdte van het wifi-signaal. Veel winst is dus te behalen door de router te verplaatsen naar een plek zonder leidingen en buizen en met meer vrije ruimte rondom. Ook hoger plaatsen is beter dan op de vloer. Door de router met een langere kabel met de modem te verbinden en wat rond te lopen kun je vaak al bepalen wat een goede plek.

Een wifi versterker kan uitkomst bieden

In grote kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen is één enkele router vaak niet genoeg om overal goede wifi-ontvangst te hebben. De mogelijkheid om de wifi op diverse plekken sterker te krijgen is door de aanschaf van een wifi versterker. Dit apparaat plug je in het stopcontact, waardoor het signaal wordt opgepakt en doorgestuurd. Hierdoor wordt het signaal versterkt en wordt het bereik van je wifi vergroot.

Powerline adapters voor snel internet

Je kunt natuurlijk ook een Powerline adapter voor je personeel aanschaffen. Powerline-adapters kun je net als repeaters gebruiken om het wifi-bereik uit te breiden, zonder dat je kabels hoeft te trekken. Je plugt de adapter in een vrij stopcontact, waarna de wifi via het bestaande stroomnet naar alle kanten van het kantoor wordt geleid. Een powerline adapter kan zelfs worden geplaatst op plekken waar op dit moment geen verbinding is. 

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten