Thuiswerken of op kantoor

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 4 maart 2022
Reacties gesloten

De maatschappij opent zich langzamerhand weer. Dit betekent ook dat jij waarschijnlijk een keuze gaat krijgen omtrent het thuiswerken, of het kantoorwerken. Zit jij met de vraag of je beter op kantoor kunt werken of misschien beter thuis kunt werken? Lees dan snel verder. In deze blog gaan we namelijk in op de voor- en nadelen van zowel thuiswerken als werken op kantoor. Zo gaan we kijken naar de omgeving en de werkruimte zelf. 

Op kantoor werken voordelen

Als je op kantoor gaat werken heb je een aantal voordelen die je niet hebt als je thuis gaat werken. Zo heb je als je naar kantoor gaat een goede scheiding tussen werk en privé. Hiermee bedoelen we dat je als je klaar bent met werken naar huis kunt gaan, niet dat je in dezelfde omgeving blijft als dat je werkt. Het voordeel hiervan kan zijn dat je meer rust hebt wanneer je klaar bent met werken. Daarnaast is een kantoor ook veel rustiger werken, wanneer je een huishouden hebt van meerdere personen. Op kantoor word je minder snel afgeleid. 

Op kantoor werken nadelen  

Het op kantoor werken heeft soms ook zijn nadelen. Afhankelijk van waar het kantoor zit en het vervoer wat gebruikt wordt om er te komen, kan de reistijd en afhankelijkheid van de reisvoorziening een probleem zijn. Wanneer je ver moet reizen, is de tijd die je onderweg bent eigenlijk nutteloze tijd. In deze tijd kun je vrij weinig doen aangezien je onderweg bent. Wanneer je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, kunnen er onverwachte opstoppingen ontstaan. Door die opstoppingen kun je veel te laat op kantoor komen, of zelfs helemaal niet. 

Thuiswerken voordelen

Thuiswerken voordelen

Het voordeel van thuiswerken is dat je het maximale uit de dag kan halen. Aangezien je werkt waar je ook woont heb je geen reistijd, deze tijd kun je dus in andere dingen stoppen. Een ander groot voordeel voor eigen ondernemers is, wanneer je thuis werkt bespaar je aanzienlijk op de huur en gas, water en elektra kosten van een kantoor. Helemaal voor een beginnende onderneming is dit heel voordelig, de kosten die bespaard worden op een kantoor kunnen geïnvesteerd worden in de onderneming. 

Thuiswerken nadelen 

Wanneer je thuis werkt zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kun je wanneer je thuiswerkt minder goed je werkplek en woonplek gescheiden houden. Voor de een is dit geen probleem, maar voor de ander kan dit zorgen voor onrust in het hoofd. Een ander punt waar je rekening mee moet houden is je buren, wanneer je lastige buren hebt kunnen deze voor overlast zorgen. Wanneer de buren geen begrip hebben voor jou rust kun je geluidsoverlast buren meten, om na te gaan of het echt onder overlast valt. Wanneer dit het geval is kun je hulp inschakelen om verdere overlast te voorkomen. 

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten