Thuiswerken persoonlijk maken

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 17 december 2020
Reacties gesloten

Velen van ons werken al een tijdje thuis. Waarschijnlijk zal dit nog wel even duren. Hierdoor is het belangrijk om het thuiswerken persoonlijk te maken. Waar je ook werkt; je moet je comfortabel voelen. Dit begint bij het hebben van een ergonomisch verantwoorde werkplek. Is jouw werkplek niet ergonomisch ingericht, dan kan je in de loop van de tijd lichamelijke klachten verwachten en dat wil niemand. Is jouw werkplek in orde, dan kan je hem vervolgens naar eigen stijl inrichten. Maak de plek gezellig zodat je in een productieve, fijne werksfeer kan werken.

Maak de thuiswerkplek aangenaam

We hebben het er net al even kort over gehad; een ergonomische werkplek is belangrijk voor het voorkomen van lichamelijke klachten. Een goede zithouding begint bij het juist instellen van de werkplek. We beginnen bij de bureaustoel. Er zijn veel verschillende soorten bureaustoelen. Wanneer je gaat kijken naar een bureaustoel is het belangrijk om te weten of de verschillende onderdelen aan te passen zijn. De zithoogte, de hoogte van de rugsteun en armsteunen moeten verstelbaar zijn. Creëer een hoek van 90 graden tussen de onder- en bovenbenen en ook tussen de boven-en onderarmen. Het beeldscherm moet op de juiste hoogte staan, zodat nekklachten worden voorkomen. De ideale hoogte voor het beeldscherm is op ooghoogte. Het beeldscherm hoort op armlengte afstand te staan. Ook als je een muis en toetsenbord gebruikt, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo moet de muis en het toetsenbord binnen de breedte van de schouders gebruikt worden. Tijdens het typen is het belangrijk dat de polsen zoveel mogelijk los zijn en bewegen boven het toetsenbord. Daarnaast kan er zelfs gekozen worden voor een ergonomische muis. Deze muis zorgt ervoor dat de hand, pols en onderarm in de juiste stand worden geplaatst. Dit heeft als gevolg dat de spierspanning in de nek en schouders zo weinig mogelijk worden belast.

Maak de thuiswerkplek gezellig

Maak de thuiswerkplek gezellig

De volgende stap is het aankleden van de thuiswerkplek. Op Instagram en Pinterest komen de mooiste plaatjes van thuiswerkplekken voorbij. Het is jouw eigen ruimte, dus hij kan volledig ingericht worden naar jouw smaak. Wat dacht je van een warme kleur op de muur? Of mooie verlichting en planten? Ook leuke accessoires zoals kaarsen en fotolijstjes creëren die gewenste sfeer. Ga een stapje verder en laat artikelen zoals pennen bedrukken. Een pen heb je tijdens het werken waarschijnlijk elke dag in gebruik, waardoor je er veel plezier van zal hebben. Zo zijn er meerdere artikelen, die je dagelijks nodig hebt, die bedrukt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes bedrukken. Door het grote oppervlak vallen de leuke boekjes op. Maak jouw thuiswerkplek persoonlijk met deze tips, zodat je elke dag op een aangename manier kan werken.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten